O sa abordez cateva probleme ridicate aici. Am ramas placut surprinsa de feed-backul pe care l-am primit de la dumneavoastra si de comentariile pertinente pe care le-ati facut. Acest lucru imi confirma convingerea ca avem o imagine nedreapta in acest moment in Europa si asta se datoreaza acelor putini care comit fapte reprobabile. Acesta este primul motiv pentru care avem acea imagine proasta.

De aceea, noi, incepand din 11 noiembrie, am initiat o campanie pentru strangerea de semnaturi privind interzicerea iesirii din Romania, pe o perioada ce urmeaza a fi stabilita de judecator, pentru persoanele care comit crime, violuri, care sechestreaza persoane, care se folosesc de copii sau persoane cu handicap pentru cersetorie.

Dar mai este un motiv tot atat de important si am sa ma explic:

Spunea cineva ca romanii din diaspora nu constituie o comunitate. Este un adevar dureros. Un procent covarsitor dintre romanii din afara tarii sunt apreciati la locul lor de munca si in comunitatea in care locuiesc, dar aceste lucruri nu sunt facute cunoscute. Si cine ar putea sa le faca vizibile daca nu romanii insisi? Dar ii ajuta instititutiile romanesti sa constituie aceasta comunitate despre care discutam? Asa ar trebui cheltuite unele din fondurile alocate acestor institutii care ar trebui sa se ocupe de romanii din diaspora. Si ar mai trebui accesate fonduri si la nivelul Uniunii Europene.
Daca am rezolva macar partial aceste doua probleme eu cred ca s-ar imbunatati mult imaginea Romaniei.

Am amintit mai sus de fonduri. Cineva spunea ca una din marile probleme ale Romaniei, nu numai in domeniul economic, este ca se depun proiecte dar se intarzie cu licitatii si cu aplicarea lor. Foarte adevarat! O problema si mai mare este faptul ca tocmai cei care ar putea accesa aceste fonduri nu sunt informati, fie ca e vorba despre autoritatile locale, fie ca este vorba de simplii cetateni. Am organizat prezentari in mai multe localitati pentru a populariza modalitatile de accesare a acestor fonduri. M-am bucurat cand am vazut ca au fost multi cetateni interesati de aceasta prezentare si multi aveau idei de afaceri eligibile pentru accesarea fondurilor europene. M-a intristat foarte tare faptul ca in majoritatea cazurilor au fost absente tocmai autoritatile locale.

Ne intrebam de ce avem o rata atat de mica in absorbtia acestor fonduri? Ne intrebam de ce nu avem infrastructura de nivelul Uniunii Europene? Ne intrebam de ce multi investitori ne ocolesc tocmai din cauza acestei infrastructuri? Ne intrebam de ce multi romani aleg sa munceasca in alte tari? Ne intrebam de ce nu avem suficient personal calificat? Ne intrebam de ce nu avem salarii si pensii la nivelul Uniunii Europene?

Toate aceste probleme sunt strans legate ele iar cauza lor este lipsa unei strategii adevarate! Nu exista o strategie reala penru ca nu exista comunicare reala! De aceea am hotarat sa deschid acest blog. Tot din acest motiv calatoresc in aceste zile prin tara: pentru a cunoaste realitatea.

Inchei prin a va multumi pentru comentarii si va mai astept!

Click edit button to change this text.

2017-10-03T06:13:59+00:00 November 12th, 2007|Diverse|0 Comments