În urmă cu o lună, europarlamentarul umanist Maria Grapini a participat, la invitația autorităților din Cărpineni, Republica Moldova, la concursul literar Moștenitorii, pentru a le vorbi copiilor și tinerilor români despre rolul pe care îl are cartea în viața lor. Evenimentul a fost unul cald, cu participarea celor mai talentați tineri din cadrul Liceului Teoretic Ștefan Holban, iar discuțiile cu Maria Grapini au fost punctuale și serioase.  “M-a impresionat realismul acestor tineri și dorința lor de educație permanentă, pentru a deveni cei mai buni, în ceea ce fac!”, declara, imediat după întâlnire, Maria Grapini. Tot atunci, la Cărpineni, europarlamentarul PPU-sl a oferit un premiu și numeroase cărți, donate de către jurnalistul Radu Ciprian Pop. Grapini a decis ca premiul să devină unul permanent, urmând să ajungă, la sfârșit de an școlar, în posesia celui mai bun elev al Liceului Teoretic Ștefan Holban. La decizia conducerii școlii, eleva clasei a XII-a Real, Mihaela Bostan, este cea care se bucură, acum, de premiul Mariei Grapini.

Într-o formulare frumoasă, cu aer scriitoricesc de timpuri prețioase și deloc apuse, o studentă din Republica Moldova îi mulțumește europarlamentarului român, atașând și o poză din cadrul festivității de final de an școlar: “Sper că la dumneavoastră toate lucrurile merg bine. Vreau să vă comunic faptul că ieri,  la Liceul Teoretic ,,Ștefan Holban’’ din Cărpineni ( Republica Moldova) a avut loc o frumoasă și doesebită festivitate, și anume ,,Ultimul sunet al anului de învățământ 2016-2017’’ în cadrul căruia, într-o atmosferă solemnă a fost înmânat impresionantul premiul bănesc  oferit de dumneavoastră și care a fost primit ca o adevărată și frumoasă competiție școlară.

 Vreau să mă alătur și eu multitudinii de gânduri bune care au fost exprimate de către elevi, părinți, profesori şi consăteni  în legătură cu acest gest nobil și să vă mulțumim din suflet. Vă trimit poza cu câștigătoarea premiului Maria Grapini și de la evenimentul festiv, în speranța că această veste frumoasă de pe meleagurile basarabene v-a adus amintiri plăcute. Deşi, e probabil ca dumneavoastră să fi primit deja această informaţie, am considerat că este adecvat  să o primiţi şi din partea mea.

Sper ca această veste bună, care reprezintă o reflexie a calităţilor personalităţii dumneavoastră şi  a dorinței de a investi în speranţele şi valorile tinerii generaţii și de a–i ajuta pe cei din jur, va completa călduroasa atmosferă de sărbătoare care predomină zilele acestea în familia dumneavoastră. Lumea este mică şi veştile bune circulă rapid astăzi, de aceea, aş dori să-mi permiteţi  să felicit familia Grapini cu prilejul frumosului jubileu de căsnicie. Vă doresc  întregii familii sănătate, bucurii, pace, armonie și realizări deosebite în continuare. Încă o dată vă aduc mulţumiri și vă doresc succes în toate!”, scrie Alina Stanciu, studentă la Universitatea ,, Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene.

Europarlamentarul umanist Maria Grapini este recunoscut pentru implicarea în acțiuni educative, care îi au în prim-plan pe copii, dar și pentru sprijinirea comunităților de români din afara granițelor țării.

2017-10-03T06:13:25+00:00 June 3rd, 2017|Diverse|0 Comments