[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Comunicat de presă

Europarlamentarul Maria Grapini a depus două amendamente cu privire la reindustrializare şi îmbunătăţirea mediului de afaceri pentru IMM-uri, şi totodată a solicitat o investiţie mai mare în politicile de educaţie şi de formare a resursei umane, reprezentând coloana vertebrală a economiei europene.

 “Comerţul internaţional este esenţial pentru prosperitatea UE şi pentru capacitatea sa de a susține o creştere economică durabilă”, a adăugat Maria Grapini
 
Totodată europarlamentarul român este de părere că investirea mai mult în politicile de educaţie şi formare profesională ar duce la o creştere economică durabilă şi la o mişcare mai eficientă a circulaţiei lucrătorilor.
 
Grupul Social democraţilor din Parlamentul european a pus în dezbatere documentul “O NOUĂ DIRECŢIE PENTRU EUROPA” care va fi adoptat cu scopul de a fi prezentat Comisiei Europene ca document pentru strategia pe perioada 2014-2020. La acest document europarlamentarul Maria Grapini a propus amendamente pe două capitole:
1. Dezvoltare de locuri de muncă – am propus includerea de politici concrete de reindustrializare şi politici pentru dezvoltarea IMM-urilor, considerate coloana vertebrală a economiei europene.
2. Creşterea standardului de viaţă şi creşterea solidarităţii – am propus să avem investiţii mai mari în educaţie şi formare profesională pentru o creştere sustenabilă a economiei şi o creştere a calităţii vieţii.
Documentul va fi adoptat şi prezentat noului preşedinte al Comisiei europene pentru includerea măsurilor în activitatea concretă viitoare a comisiei.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]