Cea mai tristă zi a României, 17 decembrie, declarată de 29 de ani Zi de doliu național, îi găsește pe români într-o iarnă grea și neprietenoasă, ca un semn de peste timpuri, dinspre oamenii care și-au dat viața pentru lumină și democrație, dinspre eroii care ne-au făcut liberi.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis, în această dimineață, un mesaj emoționant.

“N-avem voie să uităm vreodată! Jertfa eroilor Timișoarei este neprețuită, moștenirea aceasta este o cruce grea pe care trebuie s-o purtăm demni! N-am fi vorbit acum despre o Românie liberă, dacă, în Decembrie 1989, Timișoara nu s-ar fi ridicat în picioare, în fața gloanțelor, sătulă de comunism și de întuneric! Eroii noștri ne-au izbăvit, suntem datori să prețuim și onorăm ceea ce ne-au oferit ei: o lume fără lanțuri! Nimic nu este mai de preț ca LIBERTATEA, o afirm cu tărie! Sunt și comisar al drepturilor omului (OADOR) și cunosc în amănunt ce înseamnă să fii îngrădit și privat de drepturi fundamentale. Dacă libertate nu e…nimic nu e!

Îmi pare rău că nu sunt, astăzi, alături de timișoreni, conduc o delegație a Parlamentului European în Grecia, pentru a discuta problemele grele ale Europei contemporane în care cu toții ne regăsim.

Dragi timișoreni, dragi români,

Vă invit să ținem împreună un moment de reculegere național, să cinstim memoria eroilor Revoluției, să nu permitem nimănui și vreodată să ne ia libertatea, demnitatea, onoarea și mândria de-a fi români, să prețuim ceea ce avem, să ne iubim țara,  s-o facem mândră de noi!

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească pe eroii Revoluției din Decembrie 1989!”, a spus europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

Între 17 și 19 decembrie, Grapini se va afla în capitala Greciei ca și conducător al delegației Comisiei IMCO – protecția consumatorilor și a pieței interne – din cadrul PE, într-o misiune oficială și deopotrivă importantă, cu implicații economice majore.

Maria Grapini si colegii ei din Parlamentul European vor fi primiți la Biroul de Informare al PE din Grecia, vor purta discuții la sediul Parlamentului Elen, vor participa chiar și la Reuniunea parlamentară comună a Comisiei permanente speciale pentru afaceri europene, împreună cu Comisia permanentă pentru producție și comerț respectiv Comisia permanentă pentru administrație publică, ordine publică și justiție a Parlamentului elen, cu delegația deputaților comisiei IMCO pe tema „Stadiul pieței unice și a cadrului european al drepturilor consumatorilor”. Delegația se va întâlni și cu membri ai guvernului grec.