Sâmbătă, 3 noiembrie, orele 19, ușile Filarmonicii Banatul se deschid larg pentru toți cei cărora li s-a făcut dor de marele artist, Dan Puric, așteptat și primit întotdeauna cu interes vădit de public.

Prieten special al Mariei Grapini, Dan Puric revine la Timișoara, la invitația europarlamentarului umanist care a făcut o promisiune orașului, acum doi ani. „Mi-au spus foarte mulți, după spectacolul precedent, că doresc să-l revadă pe maestru! De această dată, va conferenția pentru dumneavoastră despre istorie, valori, neam, genă, sânge, sacrificiu și credință, la mai puțin de o lună înaintea momentului pe care, cu emoție, îl marchează România: Centenarul sfânt! Este cadoul meu pentru Timișoara și timișoreni!” , a declarat Maria Grapini.

Dan Puric va susține, la Filarmonică, în această seară, conferința numită “Jertfa Unirii Noastre”, la care intrarea este evident liberă.

Europarlamentarul Maria Grapini oferă, așadar, o nouă seară de gală pentru românii care-și iubesc țara și simt s-o sărbătorească împreună, într-un moment de mare însemnătate pentru noi toți.