Șirul consistent al evenimentelor importante, organizate de către umanista Maria Grapini, dedicate țării pe care o reprezintă în Parlamentul European, continuă, în debut de martie, cu o nouă acțiune, sub amprentă artistică de mare clasă, dar și educațională.

Europarlamentarul PPU-sl duce, în perioada 4-7 martie, la sediile centrale ale instituțiilor europene – Parlamentul European, Consiliul European, Reprezentanța Permanentă a României –  artiști plastici foarte cunoscuți, dar și elevi premianți, din Timișoara și din țară , în ideea devenită misiune pentru Maria Grapini de-a încuraja educația, inteligența, frumosul.

În 4 martie, sediul Reprezentanței Permanente a României de la Bruxelles va fi gazda vernisajului expoziției ”Artiști români în capitala Europei ”. Toți artiștii timișoreni și-au donat lucrări impresionante cu care sunt împodobite spațiile Reprezentanței, dar și cele ale Consiliului European. Demersurile Mariei Grapini, de-a prezenta România Europei, într-un astfel de mod special, au fost gândite pentru marcarea Centenarului și s-au bucurat de un succes real.

“Operele de artă au ajuns la Bruxelles încă de anul trecut, efectul a fost unul major, România s-a văzut artistic în cele mai importante sedii oficiale ale Europei! Acum, artiștii sunt invitații mei, pentru a-și putea admira munca, dar și pentru a vedea cum lucrăm noi, în PE. Toți oaspeții mei, de altfel, vor avea două zile pline la Bruxelles, pentru a se familiariza cu modul de funcționare al instituțiilor europene. Vernisajul expoziției va fi un moment important pentru România, pentru că vor veni invitați străini, prieteni ai țării noastre, colegi europarlamentari, oameni care ne-au susținut, ne admiră sincer și cred în noi. Eu cred că, prin cultură, artă și valori umane, România poate să arate că este la cel mai înalt nivel al unui stat european!”, a declarat Maria Grapini.

Umanista a premiat, anul trecut, șase absolvenți de liceu din Timișoara, cărora le-a oferit drept premiu acest eveniment major de la Bruxelles. Alături de ei, va fi și David, un copil extrem de talentat din Iași, care va picta în timpul vernisajului expoziției.

Oaspeții Mariei Grapini vor avea un program complex, vor vizita evident și biroul său de europarlamentar, clădirea Parlamentului European și vor purta discuții cu stafful umanistei.