Joi și vineri, Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează, la Sibiu, două zile pline de evenimente-conferință, pentru a le vorbi participanților despre valori, proiecte și perspective europene, în contextul general prilejuit de marcarea Zilei Europei.

Conferințele îi au drept speakeri pe europarlamentari și pe reprezentanții Biroului de Informare. Vor mai participa profesori universitari din Sibiu, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, va vorbi în ambele zile, pe tematicile importante propuse: prioritățile noului cadru financiar multi-anual, reforma mecanismului existent al resurselor proprii, creșterea bugetului și reducerea contribuțiilor statelor membre, finanțarea politicii de coeziune, impactul bugetar al Brexit-ului. Umanista a avut, de altfel, numeroase intervenții, în plenul PE, pe aceste subiecte, în cadrul cărora numitorul comun a fost solicitarea aplicării unui tratament egal pentru România, în raport cu celelalte state membre.  Maria Grapini va insista, în cadrul evenimentelor din 10-11 mai de la Sibiu, pe necesitatea păstrării unei familii europene unite, dincolo de provocările interne sau externe existente.

Joi, tema aleasă de Biroul de Informare este Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre/Provocări și oportunități, iar vineri subiectul vizează finanțarea viitorului Europei: Bugetul UE 2021 – 2027.