ACTIVITATE

Starea de fapt dintr-o țară nu este un dat. Este un rezultat al modului de acțiune, gândire, atitudine a cetățenilor. Ca România să nu mai fie săracă, tristă, lipsită de speranță, trebuie o altă educație, o altă mentalitate, mai mult naționalism inteligent, nu lehamite, nu indiferență, nu neimplicare.
„Responsabilitatea nu poate fi doar a unora, partidele, bineînțeles, au o responsabilitate suplimentară pentru că ele propun candidați, dar cetățenii au puterea votului și trebuie să o folosească cinstit, corect, pe principiul respectării scării valorilor. Democrația este complexă și trebuie bine înțeleasă, pentru a avea succes, pentru a gestiona optim resursele”, este crezul europarlamentarului român Maria Grapini.


AFACERI

Afaceri Comunitate Parlamentul European Politica

Pe plan profesional, am avut ambitia sa dezvolt si sa conduc afaceri, dar si sa acord sprijin, atat cat pot, celor care au nevoie de ajutor de orice fel.

Banii pentru mine sunt un mijloc prin care poti sa ai un anumit confort (fara a fi opulent sau extravagant) si un mijloc sa dezvolti o afacere, sa sprijini un act de cultura, sanatate sau social.

Sunt un manager care se bazeaza pe oameni. Practic un management al calitatii, participativ si apreciez rezultatele. Sunt categorica in ceea ce priveste lipsa de responsabilitate, reaua-credinta, furtul si minciuna.

"Implicarea trebuie să aducă schimbare, altfel ar fi o risipă de energie. "

Maria Grapini, 

Viața între scrieri și trans-scrieri

COMUNITATE

PENTRU COMUNITATE

In fiecare an AFAR (Asociatia Femeilor Antreprenor din Romania) organizeaza evenimentul caritabil “Balul Sperantei”. Scopul acestui eveniment este colectarea de fonduri pentru rezolvarea unor nevoi sociale, culturale sau din domeniul învatamântului si al sanatatii.

Din fonduri personale am donat diferite sume:

– pentru strangerea de fonduri si donatii pentru familii nevoiase, oameni bolnavi, sinistrati in urma inundatiilor
– pentru acordarea de ajutoare Caminelor de batrani si a celor de copii
– pentru sponsorizarea a 10 copii olimpici
– pentru acordarea de burse studentesti
– ca sponsorizare pentru Filarmonica “Banatul” din Timisoara in vederea renovarii cladiriiLa editia din anul 2006 a Balului Sperantei fondurile au fost folosite pentru dezvoltarea unui Centru Medical Oncologic pentru tratarea bolnavilor de cancer, precum si pentru sponsorizarea centrului de criza pentru copii cu handicap mintal si polihandicap.
La editia din 2007 a Balului Sperantei fondurile stranse au fost folosite pentru continuarea constructiei Centrului Medical Oncologic.
La editia din 2008 a Balului Sperantei fondurile stranse vor fi folosite pentru constructia unui Camin-Spital pentru batranii bolnav cronic ce nu pot fi ingrijiti de catre familii.

Centrul rezidențial pentru persoanele vârstnice “Fecioara Maria”

Șantierul Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice Fecioara Maria” din Giroc, cămin dedicat vârstnicilor fără adăpost, a fost deschis la începutul anului, cu ajutorul donațiilor strânse din evenimentul caritabil „Balul Speranței”, organizat de  Fundația Speranță pentru Voi Timișoara, președinte Maria Grapini și Asociația Femeilor Antreprenor din România – AFAR. 

Afaceri Comunitate Politica Parlamentul European

POLITICA

Contact pagina web Maria Grapini

“M-am gîndit foarte mult daca sa intru în politica, pentru ca eu din 1990 nu am facut politica, ci m-am ocupat de constructia unei afaceri serioase si profesioniste. În momentul în care am decis sa intru în politica, suparata de lucrurile care nu s-au întîmplat asa cum trebuia în România, am ales Partidul Conservator. Nu am decis dupa marimea unui partid. Întotdeauna merg într-o echipa care are idei foarte bune, care si propune ceea ce trebuie societatii, si sigur, trebuie sa fiu compatibila si cu doctrina. Oricît s-ar spune ca în România partidele nu-si aplica doctrina, nu pot sa plec de la bun început cunoscînd ca un partid are o doctrina care nu este compatibila cu principiile mele. Mi-a placut foarte mult, citind tot ce s-a putut citi despre istoria PC, carta valorilor, cele 10 principii care încep cu cetateanul, cu individul, balanta, care reprezinta echilibrul si justitie dreapta.”

Co-presedinte PPU-SL

"Implicarea trebuie să aducă schimbare, altfel ar fi o risipă de energie. "

Maria Grapini, 

Viața între scrieri și trans-scrieri

PARLAMENTUL EUROPEAN

Afaceri Comunitate Politica Parlamentul European
Responsabilitatea nu poate fi doar a unora și alții doar pot constata ce nu e bine sau doar critică! Partidele, bineînțeles, au o responsabilitate suplimentară pentru că ele propun pe cei ce vor fi aleși. Dar cetățenii au puterea votului și trebuie să o folosească corect, cinstit și pe principiul respectării scării valorii – omul potrivit la locul potrivit! Democrația este complexă și trebuie bine înțeleasă pentru a avea succes, pentru a gestiona optim resursele. Avem încă multe de făcut pentru buna înțelegere a conviețuirii și conducerii în democrație. Nu-mi permit să stabilesc vinovății, dar rog pe fiecare cititor să se gândească cum se pot implica și cum pot convinge pe cei din jur să creadă că, da, SE POATE! Se poate să alegem mai bine, să facem mai mult și mai bine și să ne implicăm în schimbarea pe care o dorim! Schimbarea în mai bine!

Europarlamentar Maria Grapini

"Se poate, sunt sigură, să progresăm, însă cum? Prin educație, credință, curățenie morală, unitate. Acest lucru trebuie să și-l propună fiecare dintre noi. "

Maria Grapini, 

Activitatea în Parlamentul European 2014-2019

Galerie imagini evenimente

Afaceri Comunitate Politica Parlamentul European