M-am gindit ca in aceasta perioada framintata de multe orgolii, dorinte (mai mult sau mai putin pertinente), dar si de deruta multor oameni, concetateni de-ai mei, sa reamintesc citeva dintre invataturile spuse cu peste 100 de ani in urma de parintele independentei Indiei, cel care a fost initiatorul miscarilor de revolta NEVIOLENTE.
Am ales citeva pe care vi le reamintesc, poate este bine sa ne gindim care dintre cei ce doresc sa ne fie Presedinte (sper eu al tuturor cetatenilor tarii, nu al „dreptei”sau al „stingii”), raspund acestor spuse.

Victoria obtinuta prin violenta este echivalentul unei infringeri, pentru ca este temporara !

Ochiul pentru ochi a orbit lumea !

Cei slabi nu pot niciodata sa ierte, iertarea este atributul celor puternici !

Violenta este arma celor slabi, nonviolenta este arma celor puternici!

Opozitia nu poate fi civila decit atunci cind este sincera, atenta, retinuta si niciodata provocatoare. Ea trebuie sa se sprijine pe un principiu bine inteles, ea nu trebuie sa aiba toane si, mai ales, nu trebuie sa contina la baza intentii mirsave sau ura !

Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi masurate prin felul in care sunt tratate animalele.

In cazul celor care fac uz de forta mai exista speranta ca ei vor gasi intr-o buna zi calea spre non-violenta, lucru care nu este valabil si in cazul celor LASI !

Dragi cititori, decideti dumneavoastra de ce tip de PRESEDINTE avem nevoie interpretind comportamentul candidatilor prin cuvintele redate mai sus ale unui mare OM, cel putin din punct de vedere moral, Gandhi.
Sa mergem la vot si sa decidem de Sfintul Nicolae asa cum credem fiecare, dar cu buna credinta si cu gindul in care situatie ne-ar fi mai bine la cit mai multi.

Cu respect,
Maria Grapini