Asemenea unor atleti care au cursa cu mai multe ture de stadion si apoi linia dreapta care duce la incheierea cursei, tot asa si noi, partidele politice, dar si cetatenii, trebuie sa ne gindim ca peste 17 luni vor fi alegeri. Este timpul sa ne adunam toate fortele, sa convingem si sa ne convingem ca trebuie sa iesim la vot mult mult mai multi ca pina acum, ca trebuie sa verificam mult mai mult cine sunt candidatii si sa cerem partidelor sa-si prezinte in clar programul de guvernare.
Astazi s-a semnat ALIANTA CENTRU DREAPTA (ACD) intre PNL si PC si cred ca este un pas important si necesar. Daca opozitia se va uni, in martie putem avea alt guvern. Iar la alegerile din 2012 sa nu uitam raul facut de actuala coalitie : PDL-UDMR-UNPR si minoritati si sa votam cei doi poli bine definiti acum: centru-dreapta (ACD format din PC si PNL) si stinga (PSD). PDL trebuie sa plateasca proasta guvernare si risipa banilor publici, UDMR, din punctul meu de vedere, nu este partid si ar trebui sa apara ca si celelalte minoritati, in oricare partid, nu ca formatiune etnica, dar are aceasi vina ca PDL pentru guvernare, iar UNPR nu este partid, este un grup de „refugiati” pe alte criterii decit cele doctrinare, atita timp cit au si parlamentari de stinga, de centru si de dreapta.
Cazurile extreme care au fost in timpul guvernarii PDL, greva foamei facuta de mai multe persoane, cu maximul la cea a invatatoarei Anghel, sinucideri ale mai multor persoane datorita nevoilor financiare, cu apogeul aruncarii in gol a domnului Sobaru, nu s-au intilnit in ultimii 20 de ani. Aceste lucruri trebuiesc oprite si nu se pot opri decit cu guvernanti responsabili, care gestioneaza banii publici si resursele eficient, care stiu sa ia masuri active pentru dezvoltarea locurilor de munca si in acelasi timp rezolva problemele sociale grave din societate.
Acum exista alternativa, exista masuri si cred ca cetatenii trebuie sa dea dovada de solidaritate si sa aleaga oamenii profesionisti si sa-i excluda pe cei care au vlaguit tara, oamenii, firmele.
Oricind accept propuneri, solutii pentru care sa ma bat si sa le dau Aliantei Centru Dreapta, pentru valorificare.
Cu stima,
Maria Grapini