[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Miercuri seara, în plenul Parlamentului European de la Bruxelles, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a oferit o nouă lecție de patriotism, militând deschis pentru România și pentru drepturi egale ale românilor pe care îi reprezintă. Grapini a vorbit despre statul de drept și…dubla măsură, despre inechitatea numită acces în spațiul Schengen, dar și despre MCV.

Cu două zile înainte de marea sărbătoare a României, europarlamentarul umanist a cerut dreptate și echitate europeană.

„Statul de drept, așa cum îl definește Comisia, este total diferit față de ceea ce înțelegem noi, parlamentele naționale și statele membre. Stat de drept nu înseamnă că trebuie să legifereze Comisia sau să schimbe șefi de instituție, așa cum recent s-a întâmplat în rezoluția pentru țara mea, România! Au fost scrise niște măsuri care țin de subsidiaritate, care nu au legătură cu atribuțiile CE! Se folosește dubla măsură! România îndeplinește încă din 8 iunie 2011, chiar Parlamentul a constatat acest lucru, toate condițiile regulamentului Schengen și, totuși, nu se află în Schengen! Cetățenii noștri sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua, țara mea este discriminată, companiile stau mii de ore și plătesc acest lucru, la controalele vamale.

De ce nu se ia decizia ca România să intre în spațiul Schengen, de ce avem sistem MCV pentru două state, sistem care nu are legătură cu Tratatul?”, a spus umanista Maria Grapini, în plenul PE de la Bruxelles.

”Mi-aș dori ca românii să înțeleagă că pentru a ne apară drepturile în Europa și în lume, trebuie să fim uniți! Pentru asta lupt eu aici în Parlamentul European! Nu voi ezita niciodată să cer instituțiilor europene sa ne trateze corect, egal si sa fim respectați”, a mai transmis de la Bruxelles, Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *