Manfred Kets de Vries a scris, printre altele, cartea „LEADERSHIP – Arta si maiestria de a conduce”.
Acum cind domnul Boc, intr-un tirziu, si-a dat demisia, care nu mai valoreaza o para chioara, pentru ca nu a facut-o la timp, ma gindesc daca a citit vreodata vreo carte despre conducere???
Dar maretii lui consilieri?
Cartea de care vorbeam descrie tocmai trecerea de la paradigma clinica la PRAGMATISMUL SCHIMBARII.
Daca ar fi citit, domnul Boc ar fi aflat ca o tara, o firma, o organizatie, pot avea toate avantajele din lume – resurse financiare ample, o pozitie de invidiat in piata, tehnologii de ultima ora, etc., dar daca liderii ei nu sunt buni de nimic, toate aceste avantaje se spulbera, iar organizatia, tara, o iau la vale ca o masina pe care nu o conduce nimeni.
In leadership nu exista raspunsuri rapide si solutii usoare, dar trebuie stiut CIND, CUM si CE se comunica.
Boc nu a fost si nu va fi niciodata un lider. NU poate!
Un bun lider este cel care poate lua decizii rationale, le poate comunica, este crezut si stie sa duca la bun sfirsit deciziile.
Domnul Boc nu a facut nimic din cele ce trebuie sa faca un lider. El a ascultat docil de presedintele Basescu, care acum il arunca, in stilul lui Lapusneanu, multimii.
Lucrurile se vor incheia cu bine doar odata cu revenirea la urne, urmand ca poporul sa-si asume pe cine trimite in Parlament, majoritatea parlamentara sa decida ce guvern pune, iar societatea civila SA RAMINA TREAZA permanent pentru ca niciun Parlament, Presedinte sau Guvern sa nu mai incalce flagrant Constitutia, sa calce in picioare demnitatea romanilor, sa creeze inechitati si sa FURE!