Maria Grapini, reacție la declarațiile lui Klaus Iohannis: „Prima impresie este că se vrea reluarea atacului prezidențial asupra bunului simț și a dreptății!”

Președintele României a declarat, joi, 18 aprilie, că prima impresie asupra remanierii propuse de Guvern este “că se vrea reluarea atacului PSD-ist asupra Justiției””.

De la Strasbourg, europarlamentarul Maria Grapini i-a transmis o replică dură, sub forma unei declarații de presă.

„Prima impresie este că se vrea reluarea atacului prezidențial asupra bunului simț și a dreptății!

Poziția președintelui României nu are ce căuta într-o democrație bine așezată, pentru că șefii de stat nu fac politică, nu jignesc partidele, nu-și exprimă stări și frustrări personale, nu incită la ură, nu fac propagandă, nu-și bat joc de Constituție și de prevederile legale aferente unui președinte, nu-și fac nici campanie electorală, nici nu-și atrag adepți, lovind brutal și ilegal în adversari. De fapt, care adversari, căci șefii de stat sunt APOLITICI?! În cazul lui Klaus Iohannis, e doar o teorie?

Îi transmit președintelui Klaus Iohannis că Guvernul PSD si alianța parlamentară majoritară și-au asumat destructurarea statului paralel, demiterea șefei DNA și au urmărit întotdeauna aplicarea prevederilor Curții Constitutionale! Președintele a gresit profund prin nerevocarea procurorului șef, Augustin Lazăr, respectiv prin susținerea Laurei Codruța Kovesi, două persoane controversate – unul cu trecut istoric dovedit de torționar, celălalt dovedit, la rându-i, ca procuror care a interferat cu politicul și oamenii de afaceri și care a semnat protocoale cu serviciile secrete! Este o incitare periculoasă, este o nouă poziție oficială care îl compromite major!

PSD nu a asaltat Justiția reală, PSD a repus Justiția veritabilă, democratică în matca legală și constițională!”, a transmis de la Strasbourg Maria Grapini.