În aceste zile, Dublinul este punctul de întâlnire al persoanelor cu deficiențe de auz, pentru că în capitala Irlandei are loc Adunarea Generală EUDY, ce se organizează anual, în diverse orașe europene.

Asociația Surzilor din România nu ar fi putut participa, prin reprezentanți, la o asemenea deplasare costisitoare, fără sprijinul europarlamentarului PPU-sl Maria Grapini. De altfel, Grapini a fost cea care i-a invitat, recent, și la Bruxelles, pentru o vizită la Parlamentul European, demers care i-a încântat foarte mult pe oamenii speciali, de-acum prieteni ai europarlamentarului.

Într-o scrisoare remisă astăzi, cei care sunt la Dublin și participă la ședințele Adunării Generale își exprimă mulțumirea și bucuria pentru gestul Mariei Grapini.

“Vă mulțumim foarte mult pentru că ne-ați ajutat să venim aici, dacă nu ar fi fost ajutorul dumneavoastră n-am fi putut ajunge la Dublin și am fi pierdut informații utile în interesul tinerilor surzi din comunitatea noastră din România. La anul, EUDY va veni în România, vor veni tineri din toată Europa și suntem foarte fericiți fiindcă, în sfârșit, comunitatea noastră va avea un rol important!”, îi scriu tinerii Mariei Grapini.

Satisfacția celor din Asociația Surzilor din România este cu atât mai mare cu cât concurența a fost una serioasă, iar țara noastră a ieșit învingătoare. Așadar, în iulie 2018, Adunarea Generală EUDY se va ține la Mamaia, iar tabăra europeană a surzilor într-o comună din județul Tulcea.

“Sunt bucuroasă că am putut să-i ajut, sunt oameni minunați, inteligenți! Voi răspunde apelului lor de a-i ajuta anul viitor, pentru o bună organizare a evenimentului în România”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.