Au trecut alegerile, au fost contestatii, acuzatii de o parte si de alta dar, iata, Curtea Constitutionala, singura institutie care se pronunta asupra validarii alegerilor spune DA alegerii domnului Traian Basescu.
Acum, toate partile ar trebui sa-si preia corect si democratic rolul lor: Presedintele nou ales sa se consulte cu partidele, sa se gaseasca formula optima de Prim ministru si guvern (nu pe criterii subiective, de exemplu: PDL are cei mai multi parlamentari).
Fiecare ar fi trebuit sa invete cite ceva din aceste alegeri – Domnul Traian Basescu sa tina cont ca nu poate sa se izoleze si sa decida singur, pentru ca, iata, in Romania a pierdut in fata domnului Geoana cu vreo 15 000 de voturi, PSD-ul sa stie sa piarda si sa nu decapiteze candidatul pentru ca reprosurile cetatenilor au fost si la adresa partidului (poate chiar mai mult la adresa partidului), ci sa se organizeze pentru a face opozitie corecta si reala, PNL sa-si pastreze Presedintele care a facut o campanie eficienta si a obtinut un scor bun, UDMR sa se gindeasca la ce este bine pentru Romania mai ales decit pentru propria formatiune.
Cred ca ar putea sa fie depasit momentul greu de formare a guvernului, dar mai ales de functionare a lui, daca se vor numi oameni necompromisi, profesionisti, in niciun caz aceiasi ministri care tocmai au fost demisi prin votul parlamentului.
Iar noi, cetatenii, sa actionam, sa incercam sa schimbam lucrurile care nu ne plac, dar trecem pe linga ele indiferenti, sa observam atenti prestatia functionarilor, parlamentarilor, ministrilor si sa luptam pentru a-i shimba daca nu sunt corecti, eficienti, morali si profesionisti. Cred ca fiecare trebuie sa faca ceva pentru a face din Romania o tara in care merita sa traim.
Incercati sa vedeti ce puteti schimba, acolo la nivelul dumneavoastra.
Poate vom reusi.

Maria Grapini