Zilele trecute am vizitat Târgul Internațional de Turism şi am participat la o acțiune de comemorare a geniului Brâncuși.
Am văzut din nou frumusețea portului popular din Maramureş, Neamţ sau Oltenia. Am ascultat folclor autentic, am ascultat-o pe îndrăgita actriță, olteanca, cum îşi spune ea, Oana Pellea, vorbind despre marele Brâncuși, am savurat melodiile interpretate dumnezeiește de marele artist Voiculeţ, am rememorat proiectul pe care l-am lansat acum aproape trei ani, pe cand eram ministru – „România promovată prin valori”, prin care am decernat titlul de Ambasador al turismului cultural, sportiv, științific unor români excepționali, cunoscuți în lume!
Da, avem o Românie frumoasă, cu valori culturale, istorice dar şi umane!
Ce ne lipsește să putem fi fericiţi, aici la noi acasă?
De ce nu putem să ne „adunăm” voința, dorința, bunătatea, determinarea să gestionăm bine ce avem?
Am mers mult în lume ca om de afaceri, de aproape doi ani sunt în Parlamentul European şi pot să spun că nu sunt ţări cu oameni mai deștepți sau ţări în care nu se întâmplă nimic rău.
Dar, fără a părea excesiv de naționalistă, oamenii altor ţări ţin mai mult la nația lor, o apăra, se implica sa elimine răul, oriunde s-ar afla ierarhic vorbind, există o justiție mai dornică de „separarea puterilor în stat” şi de a ţine balanța dreaptă, cetățeni care uită mai greu când un politician greșește şi nu-l mai aleg, o presă mai dedicată informării cetățenilor şi un spirit de bogăție prin muncă.
Noi, cred eu, mai mult ne plângem decât acționăm, deși proverbul „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă şi in traistă” încă este folosit!
Sigur, este mai folosit proverbul „hoțul neprins-negustor cinstit”, din păcate!
Nu sunt un politician cu multă experiență, mai degrabă sunt industriaș, meserie pe care am iubit-o mult, dar pot spune, fără teama de a greși, după zece ani de activitate politică, făcută cumva în contrast cu politica în general din România, că rezolvarea stă în puterea celor mulți, a cetățenilor! De fapt, ei aleg vârful, şi dacă baza nu mai dorește compromis, nu-l mai alege pe primarul penal sau pe cel care a risipit banii după voia lui!
De la alegerea consilierilor locali – a parlamentelor locale, a primarilor şi până la alegerea Parlamentului şi a Președintelui, toate stau în mâna milioanelor de români şi nu în decizia unui om! Şi atunci de ce să ne plângem după alegeri, când unii stau acasă şi nu merg la vot, alții votează ce spune șeful cel mare de la partidul „x” sau „y”, fără să riposteze şi să spună nu?
Avem un an în care putem da un examen de conștiință şi dacă vom trece examenul putem avea așteptări, daca nu, NU!
Mă lupt pentru o scară corectă a valorilor de când mi-am luat soarta in mâini, nedorind să mai lucrez la stat şi asumându-mi propria afacere! Am făcut-o şi o voi face şi în partidul din care fac parte! Dar trebuie să facem acest lucru câteva milioane de români, cel puţin șapte milioane câți am ieșit la referendumul de schimbare a fostului preşedinte.
Câteodată sunt obosită şi aş vrea să mă opresc, dar mulți oameni de calitate mă îndeamnă sa continui!
Voi mai încerca o dată – in acest an electoral!
Mă rog să iasa la suprafața ambiția, voința, dorința de schimbare, implicarea, onestitatea, dorinta de dreptate la oameni şi toate la un loc vor duce la schimbarea în bine pe care cei mai mulți o așteaptă!