[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Parlamentul European s-a reunit într-o nouă săptămână fierbinte, la Strasbourg, unde are de ordonat o agendă importantă de rapoarte și inițiative, pe domenii numeroase și de prim-plan internațional.

Luni, 23 octombrie, sesiunea europeană s-a încheiat cu dezbaterea ”Schimbul de informații, sistemul de alertă timpurie și procedura de evaluare a riscurilor pentru noile substanțe psihoactive – Infracțiunile și sancțiunile aplicabile în domeniul traficului ilicit de droguri”.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a avut o intervenție aplicată, în plenul de la Strasbourg, oferind cifre sumbre ale expansiunii de substanțe psihoactive în Europa și lume. Umanista și-a exprimat speranța unei mai bune colaborări între instituțiile care au rol determinant în stoparea traficului de droguri, dar și în ceea ce privește salvarea tinerilor de la pieire, căci drogurile n-au altă destinație…Grapini a solicitat implicare și educație susținută.

„În ultimii zece ani, s-a înregistrat o creștere masivă a noilor substanțe psihoactive atât la nivel global, cât și în Europa. Din păcate, nu există semne de încetinire. În ultimii cinci ani, s-au descoperit 70% din substanțele noi puse în circulație pe piață. UE trebuie să acționeze în ceea ce privește noile substanțe. Statele membre, în mod individual, nu pot controla problemele generate de răspândirea noilor substanțe. Acțiunile naționale necoordonate, în acest domeniu, pot produce efecte negative, de domino, cum ar fi deplasarea substanțelor nocive, dintr-un stat membru în altul. Grupurile infracționale ar putea profita de această situație. Cel mai grav este faptul că, aici, sunt atrași tinerii, tinerii cad cel mai ușor în această capcană. Este nevoie, evident, de o mai bună colaborare între Observatorul European pentru Droguri, între Europol și Agenția Europeană a Medicamentului, dar este nevoie și de o preocupare pentru educația tinerilor!”, a declarat Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *