Atmosferă ca într-o poveste caldă de toamnă, oameni care n-au uitat de unde au pornit, generozitate, empatie, prietenie, recunoștință și emoție pură, vineri, 2 noiembrie, la Balul Speranței, gală-eveniment, la 20 de ani de caritate bine direcționată și la fel de bine primită.

Femeile Mariei Grapini, din AFAR – asociație al cărei președinte fondator este umanista – au oferit oaspeților de vază, prieteni ai Balului de ani și ani, un „Mulțumesc” aparte, pentru contribuțiile generoase oferite de-a lungul vremii, în sprijinul celor mai puțin norocoși, din Timișoara și județ. Ajutată de artiștii Adriana Trandafir și Silviu Biriș, Maria Grapini a demonstrat din nou că se poate!

La gală au sosit ÎPS, Mitropolitul Ioan al Banatului – primit cu aplauze și emoție sinceră, reprezentanții administrațiilor locală și județeană, cei ai Cluburilor Lions și Rotary – o premieră remarcabilă, antreprenori de succes din România, Germania, Italia, Austria – cei care au susținut, timp de 20 de ani, cauza Balului Speranței, mass-media locală și națională – căreia Maria Grapini i-a adus o mulțumire specială, români din diaspora, artiști de pretutindeni.

Emoționată vizibil de interesul acordat ediției-eveniment, cea care a transformat în realitate o idee ce a prins contur acum 20 de ani, Maria Grapini și-a declarat, public, recunoștința, dar și speranța că…Speranța va rămâne la aceleași cote și în 2019.

„La mulți ani tuturor, în An Centenar, la mulți ani balului nostru, la mulți ani prietenilor noștri! Traiul este ce primim, viața este ceea ce dăm, spunea un mare om care, la rându-i, credea în nevoia de speranță a românilor! Sper să „vă îmbolnăviți” de Balul Speranței și să credeți întotdeauna în frumoasa noastră vorbă românească „dar din dar se face Rai!”. E atât de bine să știi că lupți pentru cauze nobile, că poți ajuta, că-i poți face pe semenii tăi fericiți! Haideți să facem din lumea asta tulbure un loc mai bun! Gala noastră este dedicată, de această dată, celor darnici, viitorul nostru depinde de voi toți!”, a declarat umanista Maria Grapini.

Inițiativele femeilor din AFAR ghidate în toți acești ani de umanista Maria Grapini au vizat realizări importante: Policlinica de copii – secția ATI, școală la Murani, bibliotecă pentru copii la Lugoj, bani pentru Oncohelp, destinați copiilor bolnavi de cancer și multe altele. Acum, obiectivul imediat este demararea construcției Căminului de Bătrâni la Giroc.

Discursul ÎPS, Mitropolitul Ioan al Banatului, a fost, la rându-i, unul emoționant și dătător de speranță, fiind centrat pe binele imens ce rezultă în urma unor asemenea inițiative. Ca întotdeauna, Mitropolitul Banatului a dăruit o icoană sfințită pentru licitația, de data aceasta fără strigare, organizată la 20 de ani: „Binecuvântați să fiți pentru că ați rămas sacerdoți la altarul credinței și recunoștinței! Dumnezeu să binecuvânteze Țara Banatului și țara noastră!”.

Sub semnul lui “Fă bine când se poate și întotdeauna se poate!”, gala-eveniment a rescris speranța în generozitate și a demonstrat că puterea femeilor este una reală. Maria Grapini și membrele AFAR au fost la înălțimea așteptărilor unor oameni care și-au pus viața în mâinile lor și bine au făcut.

Balul Speranței a fost un spectacol decent al omeniei și un nou pas spre sensibilizarea celor care încă n-au decis câte pot face și pentru câți, odată ce înțeleg că poți da înapoi societății măcar puțin din ce ți-a oferit ea ție!