[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]
Recunosc, acest titlu mi-a fost sugerat de un reputat medic din Tirgu Mures, zilele trecute.
De ce mi s-a parut potrivit?
Au trecut 20 de ani in care libertatea a fost interpretata de fiecare cum a vrut si folosita de multe ori incalcind libertatea celorlalti. Democratia a fost inteleasa si folosita „in scop personal” de multi „eminenti” politicieni, aparuti dintre cei mai oportunisti si neprofesionisti cetateni ai Romaniei, fara sa fie ingraditi de responsabilitatea faptelor lor. Au trecut 20 de ani in care valorile au fost evitate, chiar apostrofate, cu mult aplomb si obraznicie de cei care s-au catarat pe un scaun de PARLAMENTAR SAU MINISTER, CUMPARIND LOCUL, MANIPULIND FARA JENA POPULATIA LIPSITA DE INFORMATIE DE LA INCEPUTUL ANILOR 1990-1994.
Ne aflam in cel mai dificil moment economic, social, dar mai ales moral, al societatii romanesti. Buna Dimineata, este adresata tuturor romanilor. Trebuie sa ne trezim atit cit mai avem CUNOSTINTE si CONSTIINTE in Romania, cit mai avem ceva resurse. Sa utilizam cea mai importanta si atipica resursa: TIMPUL, eficient si eficace, viata fiind limitata pentru fiecare (chiar daca unii se manifesta ca si cum vor fi vesnici!)
Nu se poate sa nu vada orice privitor la dezbaterile televizate sau publice, cum oamenii de la putere ne mint in fata, cu o aroganta greu de dimensionat, cum ne jignesc, ignora solutiile universitarilor, academicienilor, cercetatorilor, intreprinzatorilor, specialistilor, dizolvind sume enorme de bani, fara nici o responsabilitate. Un senator PDL, avocat (parca Andrei il cheama) ne da zilnic lectii de morala la televizor, iar el parlamentar, in acelasi timp avocat, incheie cu statul – ministerul economiei, contracte grase uitind ca, cel putin moral, este in conflict de interese, daca el ca legislativ incheie contracte cu executivul (pe care ar trebui sa-l controleze).
EU CRED, spunea distinsul medic, si EU CRED, spun eu, ca inca se poate sa schimbam ceva in Romania. Conditia este clar legata de calitatea si valoarea oamenilor pusi sa administreze statul. Si asa cum spunea un alt distins corespondent al meu, sa ajungem la retragerea statului din economie, la limitarea interventiei statului in economie, la tragerea efectiva la raspundere a celui care isi permite sa cheltuiasca banii publici ineficient, si a celor care creaza pagube materiale si morale oricarei persoane juridice sau fizice, prin proasta prestatie a functiei publice, rea credinta sau prin coruptie.
BUNA DIMINEATA !
Imi permit sa repet, este necesar sa ne trezim, sa observam atent ce se intimpla cu noi, sa reactionam si mai ales sa nu uitam, cind vin alegerile, sa nu ne mai dam viitorii ani acelorasi oameni care au dovedit ca NU VOR, NU POT si SUNT DE REA CREDINTA.
Nu spun ca este simplu sa creasca responsabilitatea tuturor, nu spun ca este simplu sa schimbam mentalitatile celor, destul de multi, care doresc „sa-si aranjeze” si ei o mica afacere sau altceva, cu cei pe care ii sustin in alegeri, nu spun ca este simplu sa convingem multi oameni ca ar trebui sa se uite nu numai la ziua de azi, cind primeste o promisiune sau chiar ii rezolva punctual cineva o problema, ci sa se uite cum poate sa contribuie la crearea unui sistem care sa-i permita sa munceasca, sa cistige si sa-si rezolve corect si legal orice problema, fara sa intervina la „cineva”.
Dar spun CA TREBUIE SA NE UNIM, SA VREM SI SA ACTIONAM pentru schimbare. A nu actiona poate sa ne duca din rau in mai rau.
Maria Grapini
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]