Azi a început oficial campania! La ce să ne așteptăm? La prezentarea programelor candidaților, la schimb de idei civilizat, în scopul cunoașterii candidaților sau la veșnica împroșcare cu noroi, acuzații, jigniri și evident promisiuni, promisiuni, promisiuni?
PARTIDUL PUTERII UMANISTE (social-liberal), pe care am onoarea să-l girez ca Președinte interimar, are candidați noi în proporție de 99% în județele unde a reușit să strângă semnăturile cerute de aberanta lege electorală! Oameni tineri in mare măsură, dar cu experiență de minim cinci ani (cu o singură excepție) în activitatea profesională pentru care s-au pregătit!
Și-au asumat să candideze și îi felicit! Cred ca Romania are nevoie de o doctrină umanistă mai mult ca oricând! Violența a crescut nu numai în limbaj ci și fizic! Ura, dezbinarea, lipsa de solidaritate, nepăsarea față de ce se întâmplă lângă noi motivează necesitatea de a fi UMANIȘTI! Capitalismul habotnic unde ne împinge dreapta extremă, alunecarea prea mult spre stânga care poate încuraja nemunca, apariția unor partide – satelit al unor organizații externe (care răspund la comenzi), toate duc la concluzia că avem nevoie de un partid pur românesc format prin PUTEREA UMANA a românilor care iubesc România și doresc o viață mai bună!
Știu că va fi greu să ajungem din primul an în Parlament, dar acești oameni – candidați ai PPU (SL) merită votați, încurajați să continue implicarea lor în schimbarea de care avem nevoie.
Îndemnul meu pentru români este să iasă  la vot! Apoi îndemn să voteze gândindu-se la viitor, cum îl vor? Dacă doresc să se schimbe lucrurile în bine, atunci trebuie să voteze oameni noi, integri, profesioniști. Să nu uităm proverbul romanesc: “Lupul își schimba parul, dar năravul ba!” Vedem mulți, mulți candidați care au fost trei-patru mandate în Parlament și asta nu ar fi neaparat negativ, daca ar fi avut rezultate! Cum să credem că se vor schimba? Că se vor gândi în primul rând la oameni, dacă până acum s-au gândit în primul rând la ei?
Trebuie să înțelegem că votul este un instrument puternic daca știm să-l exercităm. Cei peste 400 de parlamentari care vor fi aleși depind de noi, cei mulți, care avem dreptul, dar și responsabilitatea să-i alegem! Pe cine să ne supărăm dacă dupa 11 decembrie vom avea un Parlament slab, incompetent, corupt? Noi i-am trimis acolo și intr-o democrație adevarata trebuie să respectăm instituția Parlamentului – instituția numărul 1 a reprezentativității cetățenilor!
Așadar, să urmărim dezbatererile, dar să nu ne lăsam „furați” de promisiuni! Veți vedea doar câteva partide cu acces la televiziuni, pentru ca, din nou, legea electorală isi arată deficientele – discriminează!
Noi, PPU (SL) încercăm, în județele unde avem depuse liste, să ne întâlnim cu cetățenii direct, să folosim panotajul admis și să folosim rețelele de socializare.
Dar le promit românilor că, în calitatea mea de europarlamentar voi demara dupa alegeri o inițiativă cetățenească pentru schimbarea legii electorale! Conform Constituției trebuie să aibă condiții egale de acces ân alegeri, indiferent de mărimea partidului sau dacă sunt candidați independenți!
Urez succes candidaților Umaniști și ca de fiecare dată în an electoral, sper în mai bine!