Am inceput un an nou cu aceeasi guvernare, cu aceleasi probleme, neclaritati, inechitati si neputinte.
Asa s-a votat, asa traim, pot spune unii. Nu am votat asa, dar asta e, pot spune altii.
Ce facem cu guvernarea? Ne pasa de ce fac guvernantii cu noi? (cu noi cei mai multi dar nedreptatiti prin actul de guvernare). Daca da, atunci trebuie sa nu ne „imbolnavim” de lehamite, de sila si sa nu lasam lucrurile sa curga asa cum vor unii (culmea, cum vrea o minoritate!). Trebuie sa reactionam, sa semnalam, sa luam atitudine, sa aducem argumente, sa propunerm.
Pina la urma asta inseamna IMPLICARE. Nici o guvernare, fie ea cit de buna, nu face schimbari majore decit „presata” si cu un lobby profesionist. Daca toti „obosim”, sigur lucrurile nu merg spre mai bine.
In sarbatorile de iarna am luat o decizie: multi oameni din tara, din Timisoara, unde locuiesc, imi cer ajutor material, financiar sau pur si simplu o consultare. Am fost dezamagita de alegeri, de modul cum s-au desfasurat, dar mi-am insusit rezultatul. De aceea voi trimite toti oamenii care imi cer ajutor fie la alesii locali ,fie la cei nationali, ca doar ei au promis ca se vor ocupa de cetatenii din colegiul lor, primaria lor, sau la guvernantii care promiteau de toate in campanie.
Cred ca cetatenii chiar ar trebui sa apeleze la parlamentarii care, iata, in toate emisiunile televizate nu mai prididesc sa spuna ca ii reprezinta pe cetatenii din colegiul X sau Y. In acest fel pot chiar ei vedea daca cei pe care i-au votat mai merita increderea lor la urmatoarele alegeri. Sincer, parlamentarul ales din colegiul in care locuiesc eu in Timisoara nu a facut nimic, nici inainte de a fi ales, nici de cind este in Parlament, pentru cei care locuim in acele cartiere, si nici nu cred ca va face. Ca sa ma reprezinte, ar trebui sa se si consulte cu mine, cetateanul din colegiul in care se zice ca ar trebui sa aiba un cabinet parlamentar. Se cheltuiesc tot felul de sume „forfetare” pentru activitate in teren. Ei bine, ar trebui sa vedem si care este eficienta acestor activitati. Problema este si a noastra, a cetatenilor, daca acceptam inactivitatea ca pe un dat de la Dumnezeu, daca nu le cerem, ei nu pot fi decit bucurosi si isi vad de afacerile personale. De aceea am zis eu ca este bine sa le spun oamenilor: mergeti la alesi sa va ajute in rezolvarea problemelor pentru ca au acest lucru in „fisa postului”.
Pina la urma este bine ca fiecare sa verifice direct ce face si cum face parlamentarul care il reprezinta si guvernul format de un Prim Ministru numit de Presedintele ales.
Sanatate si un an cu mai multe bucurii decit cel care a trecut!

Cu respect pentru cititori
Maria Grapini