Situatia economica si evident, sociala, s-a inrautatit in Romania. In primele doua luni ale anului 2010 a crescut somajul din domeniul sectorului privat, inca 54 000 de angajati pierzindu-si locurile de munca.
Au mai ramas circa 3 000 000 de angajati in secorul privat dintre care, in primele luni ale anului, cca 400 000 sunt in somaj tehnic. Situatia a devenit dramatica in multe zone ale tarii, din punct de vedere al ocuparii fortei de munca.
Deficitul fondului de somaj, al contributiilor sociale, deficitul bugetului de stat inregistrat in primele luni ale anului, arata managementul catastrofal facut de actualul guvern.
Daca nu este vorba de incompetenta, poate fi vorba de rea credinta?
Sa declari una si sa faci alta, in viata de zi cu zi se numeste minciuna, iar persoanele care practica acest gen de comportament sunt considerate necredibile, in general fiecare dintre noi ne distantam de persoanele care s-au dovedit mincinoase, nu vrem sa avem de a face cu ele. In situatia guvernantilor, care au declarat ca vor scoate impozitul minim in 2010 si dupa patru luni de amagire nu-l scot, cum ar trebui sa-i calificam?
Scad investitiile, creste gradul de indatorare al tarii (cel mai mare grad de indatorare din 1990 si pina in prezent), scade puterea de cumparare, se decimeaza industria.
Este cineva responsabil pentru asta?
Nu credeti ca legea responsabilitatii ministeriale si a functionarului public ar trebui sa prevada cine se face vinovat de risipa resurselor de orice fel, de proasta gestionare a acestora, de neluarea masurilor adecvate, sa plateasca material, penal, dupa caz ? De ce am mai vrea sa avem de a face cu aceste personaje care ne inrautatesc viata de zi cu zi, dar pun in pericol pe termen lung calitatea vietii noastre ?
Vedeti solutii de iesire din criza MORALA, MANAGERIALA, PROFESIONALA actuala?
Hristos a inviat!
Am intrerupt scrierea pe blog pentru ca am fost plecata la Moscova. Inca o data am ajuns la concluzia ca nu stim, ca tara, sa facem o politica externa buna!

Maria Grapini