Reprezentante ale Asociațiilor Femeilor de Afaceri din Timișoara, Cluj, București, Brașov, Constanța și Vâlcea au strâns rândurile, sâmbătă, 9 septembrie, la Timișoara,  la invitația liderului CAFA – Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, pentru a discuta despre  „Rolul femeilor în integrarea tinerilor pe piața muncii”.

Maria Grapini este cea care, anual, le mobilizează pe femeile antreprenor, având o experiență de necontestat în acest domeniu și rezultate pe măsură, dar și motto-ul personal « Se poate ! », utilizat și aplicat,  de-o viață, în activitatea profesională. Dinamismul s-a transmis și în rândul membrelor CAFA, cu rezultate importante: femeile sunt implicate, în multe județe ale țării, în numeroase acțiuni și proiecte, în campanii sociale, în voluntariat, în antreprenoriat, în mentorat.

Sâmbătă, la Timișoara, europarlamentarul PPU-sl a prezentat o situație a femeilor din Europa, cu perspective, părți bune și mai puțin pozitive, iar președinta Asociației Femeilor de Afaceri Timiș, Angela Podariu, le-a vorbit participantelor despre rolul femeii in istoria României. O tânără antreprenoare a prezentat un model de afacere, cu detalii concrete despre riscuri și șanse de succes, ziua fiind continuată cu dezbateri privind consolidarea CAFA.

„Concluziile au fost pozitive:  vom continua si vom identifica  alte asociații, pentru a le integra în Coaliția noastră! Sunt înconjurată de femei ambițioase, cu putere de muncă și planuri de viață foarte îndrăznețe! Suntem o forță și trebuie să rămânem așa! Se poate!”, a declarat Maria Grapini.

Finalul întâlnirii de la Timișoara a fost unul impresionant, odată cu lansarea cărții „Pașii ologului – povestea unui învingător” a scriitoarei Liliana Ardelean. Jurnalista și  scriitoarea Veronica Balaj a prezentat într-adevăr impresionanta istorie a unui om deosebit, pe nume Costel, prezent în sală, admirat și aplaudat, cu lacrimi în ochi, de către participante! Costel și-a pierdut  picioarele și o mână, într-un nefericit  accident. Nu și-a pierdut, însă, speranța și iubirea pentru viață! Având proteze doar la picioare, personajul cărții lucrează, are familie, cântă la nai si muncește în gospodărie. Mesajul său? Impresionant, fără cuvinte: „Se poate ! Eu nu pot să mă plimb, dar pot să merg. Trebuie să muncim, nu să cerem!”

CAFA a preluat, evident, atât mesajul cât și optimismul celui mai special invitat al întâlnirii.