Împreună cu echipa Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Ministerului Muncii am reușit sub coordonarea doamnei ministru Mariana Câmpeanu să deblocăm posturile din asistența socială.
Astfel, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 125/2013 privind ocuparea posturilor vacante după data de 1 ianuarie 2013 din sistemul public de asistență socială în Monitorul Oficial nr. 182/2013 din 2 aprilie2013.
Deblocarea posturilor publice din domeniul asistenței sociale, prin scoaterea acestora la concurs sau examen, va ameliora lipsa cronică de personal din domeniu. Am făcut un pas important pentru ca grupurile vulnerabile care au nevoie de serviciile acordate prin intermediul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum copiii, bătrânii, familii în nevoie, persoane cu handicap sau diverse afecțiuni și alte persoane care au nevoie de intervenție, să nu fie aruncați la marginea societății prin excluziune socială.
Am spus-o de la începutul mandatului meu că este de datoria noastră reașezarea asistenței sociale în centrul preocupărilor din domeniul social, pentru ca acest domeniu, atât de blamat de guvernări cinice să nu mai fie pus la colț precum o cenușăreasă a serviciilor publice.
Dacă nu îi vom putea ajuta într-o societate liberă pe cei mulți care sunt săraci, nu îi vom putea ajuta pe cei câțiva care o duc mai bine. Modernizarea sistemului de asistență socială a făcut astfel un pas înainte. Ne ținem de cuvânt pas cu pas.
Mulțumesc public echipei DGAS din minister: doamnei director general Lăcrămioara Corcheș și doamnelor director Mihaela Grecu și Carmen Manu, precum și întregii echipe de specialiști din minister, din DGASPC-uri, societății civile și din mediul sindical. Mulțumesc predecesoarei mele pe acest protofoliu, doamnei secretar de stat Denisa Pătrașcu, pentru tot sprijinul constant. Mergem înainte.

Biroul de presă