COMUNICAT DE PRESĂ 13 Aprilie 2022

A doua zi a vizitei delegației de eurodeputați, condusă de Maria Grapini, în regiunea Navarra din Spania, dedicată întâlnirilor cu asociațiile profesionale, reprezentanți ai industriei și entități publice active în domeniul cercetării tehnologice

Vizita de două zile, în regiunea Navarra din Spania, a delegației Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor din cadrul Parlamentului European, condusă de europarlamentarul Maria Grapini, membră în Grupul S&D, a reprezentat un succes.

După importantele întrevederi politice din prima zi, cu înalții oficiali ai regiunii, printre care președintele Maria Chivite,  prim-vicepreședintele, Javier Remírez și vicepreședintele secund și ministru al amenajării teritoriului, al locuințelor, al peisajului și al proiectelor strategice, José Mto Aierd, cea de-a doua zi a vizitei în Navarra a fost dedicată întâlnirilor cu asociațiile profesionale, reprezentanți ai industriei și entități publice active în domeniul cercetării tehnologice, destinate schimbului de informații referitoare la inițiativele privind guvernarea electronică, economia digitală transfrontalieră, piața unică durabilă și protecția consumatorilor.

Tot în cea de-a doua zi, delegația de europarlamentari a vizitat centrul de producție al ambalajelor din Viscofan, care are centre de producție la nivel internațional și o rețea comercială în peste 100 de țări. Delegația a trecut în revistă apoi societatea das-Nano, specializată în inteligența artificială și identificarea biometrică.

De asemenea, eurodeputații au avut o reuniune de lucru cu președintele Confederației întreprinderilor din Navarra (CEN), Juan Miguel Sucunza, președintele Centrului național pentru tehnologie și siguranță alimentară (CNTA), Rafael Pérez, și președintele Volkswagen Navarra, Markus Haupt.

În cursul după-amiezii, delegația a vizitat societatea Nasertic, care își propune să furnizeze servicii administrațiilor publice, arătând un interes deosebit pentru activitatea lor legată de infrastructura și echipamentele de ultimă generație.

”Regiunea Navarra poate fi un exemplu de bună practică pentru cum ar trebui să lucreze județele din România, dar și pentru sistemul fiscal românesc, având în vedere stimulentele pe care le acordă regiunea pentru inovare, cercetare, angajarea tinerilor și a femeilor. De asemenea, se încurajează școlile profesionale, acordându-se burse și transport gratuit”, a precizat eurodeputatul Grapini, după întrevederea cu președinta Maria Chivite care, în context, a mai adăugat că Navarra este un exemplu de bună practică în domeniul digitalizării, mai ales în contextul atacurilor cibernetice care s-au intensificat în urma războiului din Ucraina.

De menționat faptul că, din delegația condusă de vicepreședintele Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor, Maria Grapini, au mai făcut parte Maria da Graça Carvalho (Portugalia), Adriana Maldonado (Spania) și Virgine Joron (Franța).

Comunicat 13 Aprilie 2022

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 13 Aprilie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează