COMUNICAT DE PRESĂ-2 24 Martie 2022

Europarlamentarul Maria Grapini cere Comisiei Europene să plafoneze prețul energiei la nivelul puterii financiare a cetățenilor

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a cerut, în mod ferm, Comisiei Europene să plafoneze prețul energiei la nivelul puterii financiare a cetățenilor!

În prezența Vicepreședintelui Executiv al Comisiei Europene pentru o economie în serviciul cetățenilor, Valdis Dombrovskis, eurodeputatul Grapini a solicitat introducerea unui sistem concret și eficient prin intermediul căruia prețurile la energie să fie controlate.

„Sunt fost om de afaceri, înțeleg foarte bine ce înseamnă economia de piață, dar într-o situație de criză nu-i putem lăsa pe unii să se îmbogățească, punând prețuri de 10, 15 ori mai mari!”, a punctat Maria Grapini, care a adăugat că actuala criză era previzibilă în condițiile în care UE depinde de mulți ani de un singur furnizor.

“Mă bucur că ați introdus între cei trei piloni, și prețuri mai accesibile, dar, domnule comisar, ce este accesibil pentru Luxemburg nu este accesibil și pentru cetățenii din țara mea. Și, mai mult decât atât, trebuie să fim atenți la sloganul nostru, al UE, și anume că nimeni nu trebuie lăsat în urmă. Trebuie să învățăm din greșelile făcute pentru că, revenind la țara mea, nu pot să nu spun că ați presat România să oprească extracția de cărbune, însă, astăzi, exportăm cărbune din Rusia. Este important să avem o uniune energetică care să fie accesibilă pentru toți cetățenii europeni, indiferent de regiunea și țara în care trăiesc”, a mai spus, în intervenția sa, europarlamentarul umanist.

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ-2 24 Martie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează