COMUNICAT DE PRESĂ

Europarlamentarul Maria Grapini, întrebare scrisă către Comisia Europeană pe tema urgentării acordării banilor pentru reziliență statelor membre

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a adresat o întrebare scrisă Comisiei Europene pe tema programelor naționale de reziliență ale statelor membre.

Potrivit Mariei Grapini, efectele negative generate de pandemie asupra sănătății și economiei se vor extinde și în anul 2021, ceea ce va continua să afecteze sectoare importante precum cel al transportului, în special cel aerian și rutier, HORECA și turism.

Comisia Europeană a propus și, în consecință, s-a aprobat bugetul pentru reziliență, a menționat europarlamentarul Grapini, dar propunerile programelor naționale din partea statelor membre au venit încet, în acest context fiind state, așa cum este și cazul României,  cărora Comisia Europeană le-a respins programul propus.

În aceste condiții, a punctat Maria Grapini, banii vor veni târziu, în primul trimestru sau chiar semestru al acestui an, ceea ce va conduce la faptul că sectoare importante vor fi, în continuare, afectate de efectele lockdown-urilor ce se aplică în mai multe state. 

În context, întrebarea pe care europarlamentarul Grapini a adresat-o Comisiei Europene a fost următoarea:

1.Considerați că ar trebui să urgentați acordarea banilor pentru reziliență și să se accepte măsuri specifice fiecărui stat, în funcție de situația națională și nu pe condiții de acordare comune tuturor statelor membre? 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Facebook
WhatsApp
Email
Printează