COMUNICAT DE PRESA  9 octombrie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant în plenul PE: Nu există altă cale pentru Republica Moldova decât aderarea la UE!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, susține Republica Moldova.
„Nu se întâmplă prea des să avem în Parlamentul European o poziție comună și vreau să le mulțumesc colegilor, indiferent de grupul politic, care au susținut că Republica Moldova trebuie să meargă pe drumul european. Și, dacă dorim cu toții ca ea să meargă pe acest drum, trebuie să o și sprijinim. Eu sunt membru în delegația PE pentru Republica Moldova și consider că nu doar alocarea de fonduri este importantă!”, a precizat, săptămâna trecută, în plenul PE de la Strasbourg, eurodeputatul Grapini, care a adăugat că această țară are nevoie și de sprijin tehnic pentru reformarea administrației publice.
În context, a mai reiterat eurodeputatul, ca și cunoscătoare a situației din Republica Moldova, necesitatea unei resurse umane calitative și cantitative pentru o reformă eficientă a administrației.
“Când am discutat cu oficialii guvernului Republicii Moldova, aceștia se plângeau că nu au suficienți funcționari publici și, în consecință, cer Comisiei Europene așa cum am cerut și în alte dăți, ca pe lângă sprijinul financiar să acordăm această asistență tehnică indispensabilă pentru ca reformele să poată fi făcute eficient și ca Republica Moldova să poată începe drumul de aderare la Uniunea Europeană. Nu există altă cale pentru Republica Moldova!”, a conchis europarlamentarul umanist.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  9 octombrie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează