COMUNICAT DE PRESĂ

Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată premierului Cîțu pe tema OMS

În contextul dezvăluirilor făcute de către presa internațională legate de încercarea Organizației Mondiale a Sănătății de a ascunde proasta gestionare a pandemiei, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a reacționat, adresând o scrisoare deschisă, pe această temă extrem de importantă, premierului României, Florin Cîțu.

Potrivit europarlamentarului Grapini, OMS este finanțată în mare măsură de firme private, ceea ce poate pune la îndoială veridicitatea informațiilor și a recomandărilor transmise statelor membre ale UE, implicit și România.

Maria Grapini susține, de asemenea, că proasta gestionare a pandemiei a adus efecte negative asupra economiei statelor membre, lucru care va duce la înrăutățirea calității vieții cetățenilor și scăderea puterii economice a Pieței Unice.

În scrisoarea deschisă, europarlamentarul umanist îi solicită premierului să precizeze contribuția financiară a României la această organizație, în condițiile în care românii trebuie să fie informați cu privire la această contribuție financiară acordată unei organizații asupra căreia planează multe suspiciuni.

„Considerați că este necesar să solicitați explicații Organizației Mondiale a Sănătății privind dezvăluirile făcute de postul național de televiziune din Italia și să propuneți o decizie a Parlamentului național privind continuarea finanțării OMS?”, se mai arată în scrisoarea deschisă adresată de europarlamentarul Grapini, premierului Cîțu.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini