COMUNICAT DE PRESĂ 18 Martie 2022

Conferința „Bucuria de a fi propriul tău stăpân – meseria, brățară de aur”, un succes! Eurodeputatul Maria Grapini prezintă concluziile Conferinței de la Galați!

Conferința „Bucuria de a fi propriul tău stăpân – meseria, brățară de aur”, organizată, vineri, la Galați, de europarlamentarul Maria Grapini și filiala județeană a Partidului Umanist Social Liberal, s-a bucurat, și de această dată, de un uriaș succes. Ca și precedentele evenimentele organizate la Timișoara, Iași, Brăila și București, care i-au avut ca amfitrioni pe Maria Grapini și colegii săi umaniști.

Identificarea problemelor privind forța de muncă calificată, promovarea profesiilor vocaționale și noi forme de formare profesională, importanța economică deosebită a existenței diversității în meserii, au generat discuții constructive despre provocările actuale de pe piața muncii, între cei prezenți. Au primat argumentele, soluțiile, analizele pertinente…

“Azi am avut bucuria de a organiza, la Galați, o Conferință, împreună cu filiala Partidului Umanist Liberal! Mulțumesc participantilor, mulțumesc reprezentanților AJOFM, doamnei Secretar de stat Doina Pîrcălabu! Emoțiile mele au fost dublate de bucuria de a mă întâlni cu persoane cu care am copilărit!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

În stilul său, ferm și pliat pe realitatea unei piețe a muncii grav afectată de pandemie, dar și de incapacitatea actorilor politici de a identifica soluții viabile, eurodeputatul Grapini a punctat concluziile Conferinței:

  1. Comunicarea cu cetățenii este insuficientă din partea autorităților;
  2. Pregătirea profesională nu este făcută în funcție de vocația tinerilor și în acord cu cererea economiei;
  3. Impozitarea salariilor este prea mare;
  4. Indemnizațiile persoanelor cu dizabilități și salariul minim sunt insuficiente pentru un trai decent;
  5. Producătorii români sunt scoși din piață de importurile necontrolate și produsele contrafăcute;
  6. Prețurile la utilități sunt raportate la cursul în valuta, deși salariile sunt în lei.

Și în cadrul evenimentului de la Galați, calitatea prezentărilor, a dezbaterilor, a alternativelor prezentate- în contextul unei piețe a muncii, “neprietenoasă” cu tinerii-  a fost la înălțime și a oferit soluții pe marginea cărora autoritățile ar trebui să se aplece cu responsabilitate.

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 18 Martie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează