COMUNICAT DE PRESA  12 noiembrie 2023

Dosarele din comisiile de specialitate, din acest mandat (2019-2023), avute de doamna europarlamentar Maria Grapini, în calitatea sa de raportor.
Să fii eurodeputat înseamnă mai mult decât să participi la dezbateri și să votezi propunerile legislative. Printre sarcinile deputaților se mai află și întocmirea unui raport pentru prezentarea poziției Parlamentului asupra unei propuneri legislative, coordonarea grupurilor în cadrul unei comisii, urmărirea progresului unui raport sau pregătirea unui aviz asupra propunerilor legislative.
De câte ori sosește la Parlament o propunere legislativă, comisia de specialitate care se ocupă cu subiectul propunerii întocmește un raport. De exemplu, dacă este vorba despre combaterea fraudei, raportul va fi întocmit în Comisia pentru control bugetar; dacă este vorba despre instituirea Programului „Vamă” , raportul va fi întocmit în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorului.
Comisia de specialitate numește un eurodeputat pentru întocmirea raportului. Acesta, cunoscut sub numele de raportor, consultă grupurile politice și experți în domeniu, uneori în cadrul unor audieri publice. Pe baza informațiilor primite, deputatul sau deputata scrie un raport, cu modificări în urma negocierilor cu raportorii celorlalte grupuri politice (numiți raportori alternativi) se ajunge la compromisuri pe textul raportului, care este votat în comisia de specialitate, apoi în plen, de către toți eurodeputații.
Menționăm că în perioada următoare doamna europarlamentar Maria Grapini va contribui și la întocmirea altor rapoarte din comisiile de specialitate din care face parte, în calitate de raportor.
Maria Grapini are cele mai multe rapoarte asumate din delegația României, deoarece așa poate să influențeze legislația europeană ținând cont de specificul național!
Munca unui raportor este una dinamică și plină de negocieri!
Biroul de presă

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  12 noiembrie  2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează