COMUNICAT DE PRESĂ 18 Noiembrie  2021

Eurodeputatul Maria Grapini cere intervenția ministrului Sănătății, Cseke Attila: „Este inadmisibil ca niște copii, cu boli autoimune, să fie nevoiți să facă un test RT-PCR, și nu un test rapid non-invaziv, de fiecare dată când sunt internați!

 

În stilul care o caracterizează, ferm și profund implicat, europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a luat, imediat, atitudine în urma sesizărilor venite din partea mai multor părinți care s-au declarat nemulțumiți de faptul că minorii sunt obligați să facă un test RT-PCR înainte de a avea acces la asistență medicală.

În context, eurodeputatul Grapini a transmis o adresă, în acest sens, ministrului interimar al Sănătății, Cseke Attila, solicitându-i acestuia să înlocuiască, de urgență, metoda de testare a acestor copii, și anume testele RT-PCR cu teste rapide antigen, non-invazive, efectuate din proba de salivă.

Potrivit Mariei Grapini este inadmisibil ca niște copii, cu boli autoimune, să fie nevoiți să facă un test RT-PCR de fiecare dată când sunt internați în Spitalul Clinic Fundeni, pentru a urma un tratament de transfuzii, în fiecare lună, specific acestor  afecțiuni medicale.

“Suferința părinților este uriașă atunci când își văd copiii trecând prin multiple traume cauzate de aceste boli autoimune și de indispensabilele tratamente de transfuzii, în fiecare lună, în plus trebuind să suporte și durerea cauzată de testele invazive”, a punctat, revoltată, europarlamentarul Maria Grapini.

Vă prezentăm în continuare, integral, scrisoarea deschisă adresată de eurodeputatul umanist ministrului Cseke Attila.

 

Eurodeputatul Maria Grapini cere intervenția ministrului Sănătății, Cseke Attila: „Este inadmisibil ca niște copii, cu boli autoimune, să fie nevoiți să facă un test RT-PCR, și nu un test rapid non-invaziv, de fiecare dată când sunt internați!

 

 

Către Ministerul Sănătății,

În atenția Domnului Ministru Interimar Attila Cseke,

Stimate Domnule Ministru,

 

În urma unor sesizări venite din partea părinților cu privire la faptul că minorii sunt obligați să facă un test RT-PCR înainte de a avea acces la asistență medicală, doresc să luați în considerare schimbarea tipului de test.

Consider că este inadmisibil ca acești copii, cu boli autoimune, să trebuiască să facă un test RT-PCR, de fiecare dată când sunt internați în Spitalul Clinic Fundeni, pentru a urma un tratament de transfuzii, în fiecare lună, specific acestor  afecțiuni medicale.

Suferința părinților este uriașă atunci când își văd copiii trecând prin multiple traume cauzate de aceste boli autoimune și de indispensabilele tratamente de transfuzii, în fiecare lună, în plus trebuind să suporte și durerea cauzată de testele invazive.

Domnule ministru, în numele acestor părinți, vă solicit să schimbați, de urgență, metoda de testare a acestor copii, înlocuind testele RT-PCR cu teste rapide antigen, non-invazive, efectuate din proba de salivă.

Aștept urgent răspunsul dumneavoastră pentru a le transmite, la rândul meu, un răspuns părinților care mi-au scris.

 

Cu respect,

Europarlamentar Maria Grapini

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 18 Noiembrie 2021

Facebook
WhatsApp
Email
Printează