COMUNICAT DE PRESA  4 octombrie 2023

Eurodeputatul Maria Grapini îl pune la punct pe vicepreședintele CE, Margaritis Schinas: Regulamentul Schengen este încălcat fără niciun motiv juridic. Ce ați făcut în calitate de gardian al tratatelor?
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a taxat dur, în cadrul unei intervenții tranșante în plenul PE de la Strasbourg, discursul vicepreședintelui Comisiei Europene, MargaritisSchinas, comisar responsabil pentru promovarea modului de viață european.
“Sincer, nu am înțeles mesajul dumneavoastră, domnule comisar. Și am să vă explic de ce. Ați început prin a spune că Spațiul Schengen este cea mai mare realizare a Uniunii Europene. După care ați spus că Spațiul Schengen nu funcționează… Când spuneți adevărul? Vă place să fie un Spațiu Schengen în care să se circule liber? Dacă vă place, atunci fiți gardianul tratatelor. Ce ați făcut cu România și Bulgaria? Cum vă lăsați umiliți de un om din Austria (cancelarul austriac Karl Nehammer)? Dacă, până în decembrie, România și Bulgaria nu vor intra în Spațiul Schengen, fiți sigur că veți fi decretați de cetățenii europeni ca niște gropari ai proiectului european!”, a punctat, revoltat, eurodeputatul Grapini.
Potrivit eurodeputatului umanist, este inadmisibil ca un stat membru să încalce un Regulament în funcțiune, fără ca oficialii Comisiei Europene să intervină cu fermitate.
Maria Grapini a sancționat și afirmațiile vicepreședintelui Comisiei Europene în privința eradicării corupției.
„Dar despre corupția din Comisia Europeană, legat de procesul doamnei președinte Ursula von der Leyen privind achizițiile publice, ce faceți cu ea? Cum doriți să fiți credibil? Cum doriți să crească încrederea cetățenilor europeni în UE? Dacă nu vă schimbați atitudinea, anul viitor sigur va fi un dezastru în alegerile pentru Parlamentul European!”, a completat europarlamentarul PUSL.
Nu în ultimul rând, Maria Grapini a reiterat necesitatea implicării Comisiei Europene în calitatea sa de „gardian al tratatelor”, față de încălcarea, fără niciun argument juridic, de către Austria, a Regulamentului Schengen.
“Să fie clar: avem un regulament al migrației și avem un regulament Schengen. Regulamentul Schengen este încălcat fără niciun motiv juridic. Repet: ce ați făcut în calitate de gardian al tratatelor?!”, a conchis eurodeputatul român.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  4 octombrie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează