COMUNICAT DE PRESA  15 noiembrie 2023

Eurodeputatul Maria Grapini, la prima întâlnire oficială a Comunității Alumni TUIASI, organizată cu ocazia celebrării a 210 ani de la înființarea școlii de ingineri a lui Gheorghe Asachi!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a participat miercuri după-amiază, în calitate de absolvent al acestei prestigioase Universități, la prima întâlnire oficială a Comunității Alumni TUIASI, organizată cu ocazia celebrării a 210 ani de la înființarea școlii de ingineri a lui Gheorghe Asachi.
“Cu emoție am pășit în Aula Universității Gheorghe Asachi, la întâlnirea Comunității Alumni! Cu mulți ani în urmă, în această aulă, am extras subiectele la examenul de admitere”, a precizat, emoționată, Maria Grapini.
În cadrul festiv al Aulei Magna Carmen Sylva, a fost marcată de profesori și invitați, mulți dintre ei foști absolvenți, lansarea rețelei globale și naționale de Alumni.
Susținătoare a unei educații de calitate, Maria Grapini a precizat cu fiecare ocazie că
o societate poate fi condusă spre progres doar de oameni educați. Educația nu poate fi de calitate și trainică, a punctat eurodeputatul Grapini, dacă nu există oameni bine pregătiți în domeniu și dacă nu există condițiile necesare pentru a o transmite elevilor și studenților.
Crezul Mariei Grapini este că, fără Educație, nu putem dobândi acele competențe necesare unei societăți competitive și nu putem avea respect față de valori sau crea plus valoare. Mai mult, europarlamentarul PUSL consideră că, doar prin consolidarea de centre universitare puternice, cu o cultură a calității bine conturată și cu o cooperare activă atât cu mediul privat, cât și cu parteneri europeni și internaționali, putem să oferim aceste oportunități.
De altfel, în invitația transmisă eurodeputatului Grapini, rectorul Universității, prof.univ.dr. ing. Dan Cașcaval, a precizat că aceasta este “un ambasador ce a contribuit, în timp și din orice parte a lumii, la construirea imaginii Politehnicii ieșene, ca școală de inginerie și arhitectură, cu tradiție în excelență!”, iar prezența acesteia ”va fi o resursă neprețuită de experienţă, izvor de inspirație, ce va completa în mod activ și creativ eforturile universității, în promovarea valorilor TUIASI, spre binele întregii comunități studențești, administrative și academice.”

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  15 noiembrie  2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează