COMUNICAT DE PRESĂ 20 Aprilie 2022

Eurodeputatul Maria Grapini laudă expoziția unică de cămăși tradiționale românești, organizată la Madrid: “Mă bucur mult să aflu că asociațiile românilor cu care m-am întâlnit recent continuă să promoveze simbolurile și tradițiile românești!”

 

Expoziția unică de cămăși tradiționale românești, care a fost deschisă duminică, 17 aprilie, la sediul Asociației Hispano-Române “Salva” din Madrid, a generat reacția europarlamentarului umanist, Maria Grapini, cea care a organizat, cu succes, cu doar două zile în urmă,  tot la Madrid, cu sprijinul Asociației românilor din diaspora, Gala Premiilor A.C.T. (Antreprenoriat – Cultură – Tradiții).

 

Reamintim că, în cadrul evenimentului, eurodeputatul Grapini a acordat premii unui număr de 20 români care au reușit în profesia lor, în Spania.

“Mă bucur mult să aflu că asociațiile românilor cu care m-am întâlnit recent continuă să promoveze simbolurile și tradițiile românești! Îi felicit și le doresc Paște fericit, sănătate și să reprezinte, în continuare, cu cinste, România!”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

De menționat că în cadrul expoziției s-au putut  admira vechi cămăși tradiționale românești, cusute manual, cu modele de dinaintea anilor 1900, modele găsite cu mare greutate, știut fiind faptul că, în anii care au trecut, harnica femeie româncă mergea, pe ultimul său drum, îmbrăcată cu cea mai de preț cămașă a sa…, după cum spunea dna Prof.Dr. Ionela Iacob, una din reprezentantele acestui extraordionar grup de cusătorese din Cluj-Napoca.

„Aceste opere de artă nu pot avea preț deoarece sunt  un adevărat tezaur național!”, a mai spus Maria Grapini.

Și muzica tradițională românească a fost prezentă la eveniment, interpretată de catre artiștii Macedon Botârlă și Aurel Cojocaru, care au încântat publicul prezent prin interpretările lor, ridicându-se la un nivel artistic extraordinar, echilibrând ecoul şi splendoarea armoniilor, într-un moment frumos, echilibrat şi atractiv.

 

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 20 Aprilie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează