COMUNICAT DE PRESĂ 23 Iunie 2022

 

Eurodeputatul Maria Grapini susține necesitatea impozitării multinaționalelor cu un impozit european de 15% :Trebuie să apărăm întreprinderile europene mici și mijlocii!

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a susținut, în plenul PE, necesitatea impozitării multinaționalelor cu un impozit minim european de 15% pentru combaterea evaziunii fiscale și a concurenței neloiale față de IMM-uri.

 

„Iată încă o dată un blocaj la Consiliu. Din păcate, se ascunde sub principiul subsidiarității că taxarea ține de competența statului național. Este ridicol pentru că aici vorbim de un acord pentru a pune capăt flagelului evaziunii fiscale care este, să fim serioși, transnațional. Nu pot lupta IMM-urile dintr-un stat membru sau chiar un stat membru împotriva paradisurilor fiscale!”, a punctat, în intervenția sa eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, pilonul 1 și pilonul 2 trebuie să fie rezolvate prin acest acord care trebuie să pună capăt inechității. Mai mult, europarlamentarul umanist a spus că rolul Consiliului European și cel al Comisiei Europene este să pună în aplicare ceea ce au votat, masiv, europarlamentarii.

„Trebuie să apărăm cetățenii europeni, să apărăm întreprinderile europene mici și mijlocii și să existe etică și echitate. Trebuie să se plătească acest impozit minim de 15% și impozitul pe profit acolo unde operează multinaționala”, a conchis Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 23 Iunie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează