COMUNICAT DE PRESĂ 13 Octombrie 2021

Eurodeputatul PPU (social-liberal), Maria Grapini, revoltată: “Dacă România ar avea guvern, ar putea lua, de urgență, încă de astăzi, măsuri pentru protecția consumatorilor casnici și a IMM-urilor!”

În contextul exploziei prețurilor la energie, Comisia Europeană a anunțat, astăzi, măsuri excepționale pentru a veni în sprijinul consumatorilor – persoane fizice sau întreprinderi.

În stilul său, tranșant și pliat pe interesul național, europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a criticat dur incapacitatea și iresponsabilitatea decidenților în a reacționa ferm în privința susținerii consumatorilor, în special a celor vulnerabili, din România.

 “Dacă România ar avea guvern, ar putea lua, de urgență, încă de astăzi, măsuri pentru protecția consumatorilor casnici și a IMM-urilor! Comisia Europeană a anunțat ce măsuri pot fi luate! Ai noștri – or mai fi ai noștri??? – se ceartă, în disprețul milioanelor de români, sub bagheta dirijorului Iohannis!!!”, a precizat, revoltată, europarlamentarul Maria Grapini.

Concret, potrivit Comisiei Europene, statul român poate interveni în favoarea consumatorilor, prin mai multe măsuri: acordarea unui sprijin de urgență pentru veniturile consumatorilor casnici (de exemplu, bonuri valorice și plata parțială a facturilor); amânarea temporară a scadenței facturilor; măsuri de protecție pentru evitarea deconectării de la rețea; reduceri temporare ale taxelor și impozitelor pentru gospodăriile vulnerabile sau acordarea de ajutoare de stat întreprinderilor sau industriilor.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 13 Octombrie 2021

Facebook
WhatsApp
Email
Printează