COMUNICAT DE PRESA  4 octombrie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, cere, în plenul PE, medicamente pentru toți cetățenii: “Sănătatea este prioritate. Nu trebuie negociată, ci trebuie asigurată!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a cerut, în plenul PE de la Strasbourg, în prezența comisarului pentru Sănătate, Stella Kyriakides, medicamente pentru toți cetățenii. “Sănătatea este prioritate. Nu trebuie negociată, ci trebuie asigurată!”, a punctat eurodeputatul Grapini.
“Sigur, discutăm o situație care ține de viața oamenilor. Hrana, apa și medicamentele asigură, până la urmă, viața oamenilor. Sunt de acord cu ce ați prezentat, doamnă comisar, dar întrebarea mea firească, ca membru al PE din 2024, este: De ce facem abia acum, pentru prima dată, o listă a medicamentelor critice? Abia acum am aflat că sănătatea este o prioritate?”, a precizat Maria Grapini.
Deși a spus că este bine ca această listă esențială să fie făcută „chiar și acum”, eurodeputatul umanist a reiterat necesitatea ca aceste stocuri de medicamente esențiale să ajungă la toți cetățenii, indiferent de statul membru din care fac parte.
În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a menționat că primește săptămânal petiții de la cetățenii români care se plâng de lipsa medicamentelor pentru epilepsie, pentru tiroidă și pentru cancer.
„Medicii din România sunt obligați, astfel, să aleagă cui dau un tratament și pe cine abandonează. Este cumplit ca un medic să decidă soarta unui bolnav din cauza penuriei de medicamente. Spuneați că au fost luate măsuri, dar realitatea arată că penuria de medicamente a crescut cu 60% (?!) Ce facem concret pentru a remedia această situație alarmantă? Să fie clar: lucrurile trebuie rezolvate acum și nu în viitor pentru că viața oamenilor nu așteaptă să le rezolvăm noi, mai târziu, problemele!”, a conchis europarlamentarul umanist.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  4 octombrie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează