COMUNICAT DE PRESA  07 februarie 2024

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, întrebări tranșante adresate, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, președintelui Iohannis!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a adresat mai multe întrebări tranșante președintelui României, Klaus Iohannis, aflat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.
„Sunteți mulțumit, domnule președinte, de coeziunea, echitatea și tratamentul cetățenilor din UE?”, a întrebat eurodeputatul Grapini.
“Aș vrea, stimați colegi, cei care astăzi ați încercat să o blamați, să înțelegeți România. Mai întâi vizitați-o, discutați cu oamenii de acolo, și o veți înțelege. Domnule președinte Iohannis, voi fi obiectivă și voi ridica problemele pe care le-am ridicat în fața tuturor șefilor de stat și de guvern din UE și vă întreb: Chiar vă place cum arată acum Europa? Credeți că s-ar fi putut face mai mult, există cu adevărat o coeziune socială, există o echitate la nivel european?”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.
În calitatea sa de vicepreședinte a comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor, Maria Grapini a precizat că refuză să folosească termenul de „piață unică”, termen folosit atât de președintele Iohannis în discursul său, cât și, cu numeroase ocazii, de comisarul pentru piață internă, Thierry Breton.
“Nu cred că avem o piață unică și pentru asta trebuie să ne luptăm, domnule președinte. Eu închei al doilea mandat cu un gust amar că România nu este în piața internă, că nu suntem în Spațiul Schengen și acest lucru, pe care l-au spus, de altfel, colegii din toate grupurile politice, este nedrept!”, a mai spus eurodeputatul umanist.
De asemenea, Maria Grapini l-a întrebat pe Klaus Iohannis dacă consideră că Politica Agricolă Comună este echitabilă pentru toți fermierii din întreaga Uniune Europeană.
“De ce de atâta timp nu avem această echitate în privința fermierilor din toate statele membre? Dacă avem o singură piață internă de ce aceștia nu sunt recompensați la fel? Cred că sunt lucruri care ar fi putut să se rezolve în această perioadă și cred că trebuie, măcar pe ultima sută de metri, să insistați, domnule președinte, pentru că știm bine că în Consiliul European se decide, în final, direcția în care va îndrepta Europa și implicit România!”, a conchis europarlamentarul umanist.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  07 februarie 2024

Facebook
WhatsApp
Email
Printează