COMUNICAT DE PRESA 8 Martie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia zilei Internaționale a Femeii: Totdeauna, am crezut în capacitatea și valoarea femeilor și am susținut prezența lor în toate palierele de decizie!
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a transmis, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, un mesaj pe care îl prezentăm în continuare:
“Totdeauna am crezut în capacitatea și valoarea femeilor și am susținut prezența lor în toate palierele de decizie.
Mamele, soțiile, femeile își asumă răspunderi în profesia lor și în familie, reușind să le ducă la bun sfârșit. Merită, înainte de toate, prețuire, respect, admirație și susținere.
Ziua Internațională a Femeii a fost întotdeauna, pentru mine, un prilej pentru a evoca valoarea femeilor în societate, dar și importanța valorificării potențialului feminin în mediul economic, administrativ și politic.
În fiecare an, am participat la conferințe ale femeilor de afaceri, în țară și în străinătate, și am promovat valoarea feminină, fără a face însă discriminare de gen. Important este să crească încrederea societății în valoarea femeilor!
De asemenea, trebuie să acționăm ferm acolo unde femeile sunt discriminate la locul de munca sau în cazul violenței în familie, al hărțuirii sau intimidării. Nu putem accepta, în secolul în care trăim, ca femeia să fie stigmatizată, discriminată și agresată. Nu este suficient să avem reglementări, trebuie să urmărim și aplicarea lor. Este responsabilitatea fiecărei autorități locale, naționale, europene, internaționale, dar este și responsabilitatea civică a fiecăruia dintre noi.
Urez tuturor femeilor un călduros “La Mulți ani!”, sănătate, putere de izbândă în proiectele personale și mult curaj și determinare!”.
Ziua internațională a femeii, marcată în fiecare an la 8 martie, este, potrivit ONU, un prilej pentru a sărbători actele de curaj și hotărâre ale femeilor obișnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria țărilor și comunităților lor, de a reflecta asupra progreselor înregistrate și de a cere schimbări.
Cu prilejul Anului Internaţional al Femeii, în 1975, Organizaţia Naţiunilor Unite a sărbătorit pentru prima dată Ziua internaţională a femeii, la 8 martie.
Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia zilei Internaționale a Femeii

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 8 Martie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează