COMUNICAT DE PRESA  5 octombrie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educației: Educația este pilonul unei societăți sănătoase și dezvoltate!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis un emoționant mesaj, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.
„Dorința de cunoaștere, curajul și inocența copiilor, grefate pe dăruirea și experiența profesorilor, pe dragostea și susținerea familiei și comunității, toate conduc la reconfigurarea actului educațional, la succesul individual și colectiv, reflectând din plin impactul pozitiv pe care îl putem avea cu toții asupra educației.
Am spus dintotdeauna că educația este pilonul unei societăți sănătoase și dezvoltate. Fără educație nu poți avea competențe în nimic, nu poți avea respect față de valori și nu poți crea plus valoare!
Școala de la noi are, încă, capacitatea de a oferi acestei țări oameni de valoare. Și acest lucru este posibil datorită strădaniei comune a educatorilor, învățătorilor și profesorilor. Din păcate, educația continuă să rămână Cenușăreasa politicilor naționale!
Educatorii, învățătorii și profesorii sunt cei care pot să crească nivelul de cunoaștere al generațiilor care vin din urmă și se cuvine să le mulțumesc.
Nu pot să nu fac astăzi, mai mult decât oricând, din nou, un apel la guvernanți: tratați educația cu respect și responsabilitate!
De ziua educației, doresc să adresez un călduros „La mulți ani!” tuturor cadrelor didactice care se dedică profesiei și se luptă să-și facă datoria în condiții improprii în multe locuri, tuturor celor care au înțeles noblețea și importanța educației și și-au dedicat viața acestei profesii nobile!”, a spus eurodeputatul Maria Grapini.
În conformitate cu Recomandarea UNESCO cu privire la Statutul Profesorilor, încă din 1994, ziua de 5 octombrie a fost declarată Zi Mondială a Educaţiei, simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul societăţii.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  5 octombrie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează