COMUNICAT DE PRESA  1 Decembrie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, prezentă la Alba Iulia, de Ziua Națională: „Avem, cu toții, obligația de a nu uita eroii și istoria noastră!”
După ce în perioada 28-30 noiembrie, a participat, la Chișinău, la cea de-a 14-a reuniune a Comisiei Parlamentare de Asociere UE-Moldova – unde a avut întâlniri cu președintele Maia Sandu, premierul Dorin Răcean și președintele Parlamentului, Igor Grosu- europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, va fi prezentă pe 1 decembrie, la Alba Iulia, la manifestările organizate, de oficialitățile locale, cu ocazia Zilei Naționale a României.
În aceste momente de sărbătoare pentru România, eurodeputatul Maria Grapini a transmis milioanelor de români, din interiorul și afara granițelor țării, un emoționant mesaj:
” Sunt mândră că sunt român, că reprezint România în Parlamentul European și cred în nevoia de patriotism autentic. Cred, de asemenea, că avem, cu toții, obligația de a nu uita eroii și istoria noastră!
Avem datoria morală să păstrăm unitatea și suveranitatea statului român, să luptăm pentru România. Trebuie să respectăm valorile românești, să le promovăm și să le transmitem generațiilor viitoare. Prin unitate, solidaritate și implicare, putem să facem România respectată în lume!
1 Decembrie, zi istorică, devenită Ziua noastră Națională este, de asemenea, un prilej de a-i onora pe cei care au înfăptuit Marea Unire, de a le mulțumi și a le fi recunoscători pentru lupta lor pentru unitate, înfăptuirea năzuințelor și visului tuturor românilor!
România are nevoie de fapte care să ne unească, care ne fac solidari și responsabili!
La mulți ani, dragi români!
La multi ani, România!”!
Manifestările dedicate Zilei Naționale a României încep, pe 1 decembrie, la Alba Iulia, cu Marșul Unirii și Marșul Diasporei Europene. Vor avea loc, de asemenea, ceremonii de pomenire la mormintele lui Ion Arion, Samoilă Mârza, Florian Medrea, Dominic Medrea, Camil Velican și Aurel Sava, primirea soliilor din Cetățile de Scaun, ateliere de meșteșuguri tradiționale, dar și o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori, la Monumentul Unirii. Nu în ultimul rând, programul oficial cuprinde o defilare militară dedicată Zilei Naționale și un spectacol folcloric extraordinar susținut de artiști renumiți din toate zonele istorice ale României.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  1 Decembrie  2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează