COMUNICAT DE PRESA 16 Martie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, revine cu întrebări la Comisia Europeană în privința contractelor de achiziții de vaccinuri!
În calitate de membru al Comisiei CONT şi Raportor din partea grupului S&D pentru descărcarea de gestiune a Comisiei Europene privind exercitiul financiar 2021, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a adresat noi întrebări Comisiei Europene pe tema controversatelor contracte de achiziții de vaccinuri și alte produse de protecție împotriva Covid-19.
Susținătoare ferventă a transparenței decizionale la vârful instituțiilor europene, dar și ținând cont de interesele de protejare a resurselor financiare ale UE, eurodeputatul Grapini a adresat, punctual, Comisiei Europene, următoarele întrebări, cu scopul clarificării lucrurilor:
De ce, în anul 2021, aţi încheiat mai multe contracte pentru achiziţionarea de vaccinuri şi alte produse de protecţie împotriva Covid-19, dar nu aţi menționat niciodată motivul pentru care aţi contractat această cantitate de vaccinuri şi nici modalitatea prin care s-a stabilit preţul de achiziţie?
De ce nu aţi clarificat corespondenţa privind mesajele text dintre Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi reprezentantul companiei Pfizer?
De menționat faptul că europarlamentarul umanist a avut, în ultimul an, mai multe intervenții în plenul PE, dar a și adresat mai multe întrebări cu solicitare de răspuns scris pe tema achizițiilor de vaccinuri împotriva Covid-19.
De fiecare dată, Maria Grapini a punctat faptul că, în baza transparenței de care trebuie să dea dovadă toate instituțiile europene, europarlamentarii ar trebui să cunoască conținutul contractelor de achiziții de vaccinuri pentru a putea, la rândul lor, să răspundă întrebărilor cetățenilor pe marginea acestei teme extrem de importante.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 16 Martie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează