COMUNICAT DE PRESA 14 Decembrie 2022

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, s-a întâlnit cu comisarul responsabil pentru piață internă, Thierry Breton. Fragmentarea pieței interne și reindustrializarea UE, pe agenda discuțiilor!
Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, vicepreședinte al Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor, a avut în dimineața zilei de 14 decembrie o întâlnire cu comisarul Thierry Breton, responsabil pentru piața internă a UE.
Într-un stil ferm, fără menajamente, eurodeputatul Grapini l-a întrebat tranșant pe comisarul Bretton: De ce mai folosim termenul de Piață Unică a UE atâta timp cât piața este fragmentată, de ani buni, de existența spațiului Schengen si non-Schengen?
Totodată, Maria Grapini i-a adresat o întrebare lui Thierry Breton și în privința strategiei de reindustrializare a Uniunii Europene: Cum credeți că va funcționa strategia de reindustrializare a UE având în vedere criza energetică?
Comisarul responsabil pentru Piață Internă a recunoscut că UE se confruntă cu fragmentarea Pieței Interne, dar a adăugat că, personal, a susținut în Colegiul Comisarilor admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen.
În privința reindustrializării UE, Thierry Breton a precizat că această strategie este o necesitate si trebuie continuată pentru a reduce semnificativ dependența de importul din țări terțe.
Biroul de presă

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 14 Decembrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează