COMUNICAT DE PRESA  13 Septembrie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, taxează dur discursul Ursulei von der Leyen despre Starea Uniunii: De 16 ani, românii așteaptă tratament egal în UE și nu vor să fie tratați ca niște cetățeni de mâna a doua!
Discursul despre Starea Uniunii, pe care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a susținut astăzi, în fața Parlamentului European, a generat reacția vehementă a europarlamentarului PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D!
În discursul său, președinta Comisiei Europene a pledat, duplicitar, pentru includerea neîntârziată a României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, apreciind că cele două ţări au luat măsurile potrivite împotriva migraţiei şi se comportă deja ca şi cum ar face parte de facto din spaţiul european de liberă circulaţie.
În cadrul unei interpelări scrise, făcută astăzi, eurodeputatul Grapini a criticat faptul că Ursula von der Leyen, deși a prezentat o sinteză a activității din mandatul acesteia, “plin de promisiuni și laude”, nu a spus nimic despre dubla măsură pe care o practică în calitate de președinte al Comisiei Europene.
“Din păcate, discursul dumneavoastră nu a ajuns la inima românilor din cauza ipocriziei instituționale. Nu puteți lăuda România de bună practică la frontiere și, în același timp, să nu folosiți instrumentele pe care le aveți ca gardian al tratatelor pentru ca România să fie în spațiul Schengen. Dubla măsură și lipsa de respect practicată, de 16 ani, de UE, față de România, a dus la scăderea încrederii în UE.
Românii doresc fapte, nu declarații. De 16 ani, fermierii, transportatorii, românii așteaptă tratament egal în UE și nu vor să fie tratați ca niște cetățeni de mâna a doua. Ați creat pagube economice României și ați contribuit la sărăcirea românilor!”, a punctat Maria Grapini.
În context, eurodeputatul umanist i-a spus, tranșant, Ursulei von der Leyen că dacă dorește să se convingă de realitatea acestor afirmații, să vină în România și să încerce să își facă, anul viitor, campanie electorală și, astfel, va vedea reacția românilor.
“Închei, cerând imperativ ca, până la sfârșitul anului 2023, România să fie acolo unde are dreptul, și anume, în Spațiul Schengen! Altfel, veți contribui la distrugerea proiectului european!”, a conchis revoltată, în interpelarea sa, Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  13 Septembrie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează