COMUNICAT DE PRESA 21 Septembrie 2022

Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii: “Românii au nevoie de oameni politici care știu, pot, sunt capabili să își asume responsabilitatea și să asigure cetățenilor siguranța socială, economică și militară!”
Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini. a adresat, cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, care se celebrează pe 21 septembrie, un mesaj emoționant milioanelor de români, dar și un îndemn la responsabilitate, în aceste vremuri dificile, președintelui României, guvernanților, dar și membrilor Parlamentului.
“21 septembrie este Ziua Internațională a Păcii!
Pacea, alături de sănătate, sunt de o importanță extremă pentru omenire.
Din păcate, în 2022, Ziua internațională a Păcii este celebrată într-un context extrem de dificil, în condițiile în care Pacea nu a reușit să se instaleze în multe locuri ale Pământului!
Și aici vreau să vorbesc despre Pacea, dorită de întreaga omenire, care se referă la lipsa conflictelor armate, dar și despre Pacea socială.
România trece, în aceste timpuri, prin cea ma grea perioadă din punct de vedere economic și asta nu poate să aducă pace socială.
Președintele României, Guvernul, Parlamentul-toți ar trebui să se gândească, la unison, la binele comun și anume la securitatea militară, alimentară, energetică, pentru a avea mult-dorita și așteptata pace socială în România.
Contextul global este dificil, plin de provocări și necunoscute, dar românii nu trebuie să platească și costul proastei guvernări! Deficitul comercial crește alarmant, ca și datoria externă, ca și prețurile la alimente, energie și gaz.
Românii au nevoie de oameni politici care știu, pot, sunt capabili să își asume responsabilitatea și să asigure cetățenilor siguranța socială, economică și militară!
Stimați guvernanți, domnule Președinte al României, îndepliniți-vă obligațiile constituționale!”, a spus, în mesajul său, Maria Grapini.
Ziua Internațională a Păcii se sărbătorește în fiecare an pe 21 septembrie și, potrivit Adunării Generale a Națiunilor Unite, în această zi este interzisă violența și orice act de război în toate statele membre ONU.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Păcii este un demers public menit să atragă atenţia guvernelor lumii cu privire la efectele războiului.
Tema din 2022 a Zilei Internaționale a Păcii este „Stop rasismului. Să consolidăm pacea”.
În afară de ziua de 21 septembrie, pe 1 ianuarie este sărbătorită Ziua Mondială a Păcii, inițiată de Papa Paul al VI-lea şi proclamată de Vatican în decembrie 1967.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 21 Septembrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează