COMUNICAT DE PRESĂ

Eurodeputatul umanist Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române: “Limba română este printre cele 24 de limbi oficiale ale UE și ne identifică, ca națiune, în lume!”

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române, sărbătorită la 31 august.

“La mulți ani, limbii române, alături de poporul român, cu tradițiile și valorile lui! Limba română este comoara noastră și este datoria fiecăruia dintre noi să o protejăm. Limba unui popor este cea care dă identitate milioanelor de români. Limba română este printre cele 24 de limbi oficiale ale UE și ne identifică, ca națiune, în lume. Cu atât mai mare trebuie să fie interesul și preocupările fiecăruia dintre noi, pentru limba și cultura română și, în context, suntem datori să o transmitem, nealterată de alte limbi, generațiilor viitoare și să o vorbim cu mândria de a fi român!”

Ziua Limbii Române este sărbătorită la 31 august, fiind instituită prin Legea 53/2013.

Potrivit prezentei legi, Ziua Limbii Române poate fi sărbătorită de către autoritățile publice din România şi de către reprezentanţele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau de alte instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.

 În această zi, este prevăzută arborarea drapelului național precum şi posibilitatea ca societățile de radio şi televiziune să preia în emisiunile lor aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Facebook
WhatsApp
Email
Printează