COMUNICAT DE PRESA 06 Septembrie 2022

Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă în privința transparenței și eficientizării cheltuirii banilor europeni
În calitate de Raportor de aviz S&D referitor la extinderea cadrului financiar multianual 2021-2027 privind un buget al UE rezilient, europarlamentarul umanist Maria Grapini ridică, din nou, în cadrul unei intervenții în PE, problema legată de transparența și eficientizarea cheltuirii banilor europeni.
Potrivit eurodeputatului Grapini, linia roșie a acestui raport vizează modul în care poate fi protejat bugetul UE în contextul în care, în exercițiul financiar anterior, în foarte multe cazuri privind proiectele europene banii ajungeau, cu interfață, la o singură persoană, situație de necceptat.
“ Ne facem datoria, ca și comisie pentru control bugetar, să atragem atenția asupra acestui raport de aviz. Din păcate, am mai avut asemenea rapoarte de care nici Comisia Europeană, nici Consiliul European, nu au ținut cont. Eu cred că în acest nou exercițiu financiar, intervenind și aceste crize suprapuse, este absolut nevoie să se schimbe modul de gestionare al bugetului european și să nu se mai vadă doar înregistrarea contabilă, ci și eficiența cheltuirii banilor europeni. Concret: ce scoți dintr-un euro sau o sută de euro investiți?”, a punctat Maria Grapini.
Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist a precizat că va prezenta, astăzi după-amiază, punctul de vedere al grupului S&D, însă și-a exprimar convingerea că colegii săi doresc o protejare a bugetului UE, o eficientizare a modului în care se cheltuiesc banii europeni, dar și o transparență mai mare.
„Până la urmă acești bani trebuie să ajungă să fie utilizați în folosul cetățeanului!”, a conchis Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 06 Septembrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează