COMUNICAT DE PRESĂ 05 Octombrie 2021

Europarlamentarul Maria Grapini, apel către guvernanți de Ziua Educației: „Tratați Educația cu respect și responsabilitate!”

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis, un mesaj, cu ocazia Zilei mondiale a educației.

„Am spus dintotdeauna că educația este pilonul unei societăți sănătoase și dezvoltate. Fără educație nu poți avea competențe în nimic, nu poți avea respect față de valori, nu poți crea plus valoare și nu poți avea o conviețuire sigură, fără violențe!

Dorința de cunoaștere, curajul și inocența copiilor, grefate pe dăruirea și expertiza profesorilor, pe dragostea și susținerea familiei și comunității, toate conduc la reconfigurarea actului educațional, la succesul individual și colectiv, reflectând, din plin, impactul pozitiv pe care îl putem avea cu toții, asupra educației.

Din păcate, educația continuă să rămână Cenușăreasa politicilor naționale!

De ziua educației, doresc să adresez un călduros „La mulți ani!” tuturor cadrelor didactice care se dedică  profesiei și se luptă să-și facă datoria în condiții improrii, în multe locuri!

Educatorii, învățătorii și profesorii sunt cei care pot să crească nivelul de cunoaștere al generațiilor care vin din urmă și se cuvine să le mulțumesc.

Nu pot să nu fac astăzi, mai mult decât oricând, din nou, un apel la guvernanți: tratați educația cu respect și responsabilitate!”, a spus eurodeputatul Maria Grapini.

În conformitate cu Recomandarea UNESCO cu privire la Statutul Profesorilor, încă din 1994, ziua de 5 octombrie a fost declarată Zi Mondială a Educaţiei, simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul societăţii.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 05 Octombrie 2021
Facebook
WhatsApp
Email
Printează