COMUNICAT DE PRESĂ 06 Ianuarie 2022

Europarlamentarul Maria Grapini cere explicații Comisiei Europene: „Voi continua lupta împotriva dublei măsuri care, din păcate, se aplică în UE în anumite situații!”

 

Aplicarea dublei măsuri, la nivelul Comisiei Europene, față de anumite situații,   punctuale, dintr-un stat membru sau altul a generat reacția fermă a eurodeputatului umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D.

„Voi continua lupta împotriva dublei măsuri care, din păcate, se aplică în UE în anumite situații!”, a precizat Maria Grapini, în contextul scenelor alarmante din Olanda, de la începutul acestui an, în care forțele de ordine au acționat cu violență, inclusiv cu câini, împotriva protestatarilor.

Maria Grapini a reamintit, cu această ocazie, cazul României, care a fost supusă, de urgență, unei rezoluții, după protestele la care forțele de ordine au acționat asupra protestatarilor, deși acestea nu au fost de intensitatea intervențiilor din Olanda.

Concret, europarlamentarul Grapini, a adresat, pe marginea acestui subiect controversat, mai multe întrebări Comisiei Europene:

În calitatea mea de membru în Comisia LIBE a Parlamentului European, întreb Comisia Europeană, dacă aplică aceleași măsuri tuturor statelor membre când se iau măsuri disproporționate și se încalcă drepturile omului? Ce va face Comisia Europeană în cazul Olandei? Va aplica, și în acest caz, Comisia Europeană condiționalitatea funcționării statului de drept în privința accesării fondurilor europene pentru Olanda?

Cum crede Comisia Europeană că poate crește credibilitatea și încrederea în UE, dacă se aplică dubla măsură?

Europarlamentul umanist s-a remarcat, în toate intervențiile sale din PE, drept un susținător ferm al apărării drepturilor și libertăților cetățenești, grav afectate de pandemie, dar și un critic fervent al aplicării, la nivelul UE, dublei măsuri în privința statelor membre.

 

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 06 Ianuarie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează